WSJ: Dreamlinereiden siivissä hiusmurtumia - kymmeniä koneita tutkitaan tuotantolinjalla

DreamTour_30Boeing ja sen alihankkija Mitsubishi Heavy Industries tutkivat 787 Dreamlinereiden siivistä löytyneitä hiusmurtumia. Boeingin kahdella tuotantolinjalla on kaikkiaan 43 Dreamlineria joiden siivistä on löytynyt valmistusvirheitä, kertoo The Wall Street Journal.

Uudet tuotanto-ongelmat vaikuttavat myös koneiden toimituksiin. Boeing nosti tammikuussa 2014 Dreamliner-linjastojen nopeutta ja koneita on määrä valmistua kuukausittain kymmenen yksilön verran.

Uusi tuotantovauhti on nopein, jolla laajarunkokoneita on koskaan valmistettu. 787-ohjelman tuotantonopeutta on nostettu vuoden aikana jo kolmesti. Boeingin on määärä valmistaa 110 Dreamlineria vuoden 2014 aikana. Nopea tuotanto kasvattaa viallisten koneiden määrää heti jos virheen havaiseminen ottaa aikaa.

Boeingin WSJ:lle antaman lausunnon mukaan tehtaalla olevista 43 koneista 17 on jo valmistunut ja seitsemän yksilöä oli valmiita viimeisiin koelentoihin ennen luovutusta asiakkaille.

Boeing_Everett_temp_787_FAL_1WSJ:n mukaan Mitsubishi Heavy Industries on muuttanut tuotantoprosessiaan ja sen jälkeen havainnut siiven ongelman siipikaarien alueella. Vika havaittiin normaalin laaduntarkkailun yhteydessä helmikuussa.

Boeingin mukaan kaikki jo asiakkaille toimitetut 123 Dreamlineria ovat täysin kunnossa. Yhtiö tutkii linjastolla olevia koneita 153-193 tarkentaa WSJ.

Mitsubishi Heavy Industries valmistaa Boeign 787 Dreamlinereiden hiilikuitukomposiittisiipiä tuotantolaitoksessaan Japanin Nagoyassa.

WSJ: Boeing to Inspect Wings of Undelivered Dreamliners for Cracks

Lue myös: