YLE: Air100 suunnittelee jälleen lentoja Poriin

pori_finaviaPorista ei ole ollut lentoyhteyttä Helsinkiin sen jälkeen, kun Flybe lopetti reitillä huhtikuussa. Nyt porilainen Air100 suunnittelee aloittavansa syksyllä liikenteen todennäköisesti virtuaalilentoyhtiönä, kertoo YLE Satakunta. Toinen vaihtoehto olisi toiminta omilla luvilla. Yhtiö tiedotti keväällä valmistelevansa ansiolentolupa-anomusta.

Pori sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Helsingistä. Etäisyys on hankala ja reittiä on mitä ilmeisemmin vaikea saada lentoliikenteelle kannattavaksi, vaikka paikallista tarvetta onkin. Liikenteessä on ollut monia vaiheita viime vuosina.

Nyt projektin vetäjä Ville Majasaari kertoo YLE Satakunnalle, että oma lupa olisi paras ratkaisu. Käynnistysvaiheessa voitaisiin kuitenkin lentää koneen vuokraavan yhtiön luvilla ja Air100 toimisi vain lentojen markkinoijana. Liikenne voisi virtuaalimallilla käynnistyä 1,5 - 2 kuukauden kuluttua.

Air100 suunnitteli vuonna 2010 aloittavansa liikenteen Pori - Helsinki reitillä yhteistyössä Finnairin kanssa. Tuolloin hanke kaatui. Saab 340 -kone olisi tullut tshekkiläiseltä Central Connect Airlinesiltä.

Tämä yhtiö on ilmeisesti lopettanut lentotoimintansa kesäkuussa 2012, mutta YLE:n mukaan Air 100 on jo neuvotellut useiden operaattorien kanssa. Sopimuksia ei ole kuitenkaan vielä allekirjoitettu.