Aegean Airlines ostaa Olympic Airin

Aegean Airlinesin Airbus A320.Aegean Airlines on tehnyt ostotarjouksen Olympic Airista sen omistajalle Marfin Investment Groupille. Kauppojen sinetöinnin myötä Kreikan entinen lippulaivayhtiö siirtyy Aegianin tytäryhtiöksi 72 miljoonan euron hinnalla.

Kaupanteon jälkeen molempien yhtiöiden nimet ja logot säilyvät ennallaan samoin kuin yhtiöiden lentokoneet ja lentohenkilöstö. Jatkossa yhtiöt toimivat yhteisen hallinnon alaisuudessa ja päällekkäisyyksiä poistetaan laivaston ja verkoston osalta.

Yhdistymisen myötä yhtiöt onnistuvat myös yksikkökustannusten alentamisessa lisäksi matkustajille voidaan tarjota parempi reittiverkosto kilpailukykyisemmillä hinnoilla. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Aegean Airin hallituksen puheenjohtaja Theodoros Vassilakis kertoo yhtiöillä olevan modernit, kahdella miljardilla eurolla uudistetut laivastot. Yhtiöt pyrkivät saamaan osansa Kreikan turismista, joka on lähes kokonaan ulkomaalaisten lentoyhtiöiden käsissä.

Aegian teki vuonna 2011 27,2 miljoonan ja Olympic 37,7 miljoonan euron tappion yhteensä yli 900 miljoonan euron liikevaihdolla.

Aegianin laivastossa on 29 Airbus A320-koneperheen kapearunkokonetta ja Olympic Airillä 7 A320-koneperheen konetta sekä 10 Bombardier Q400 ja neljä Dash 8-100 -potkuriturbiinikonetta.

Yhtiöiden ennustetaan kuljettavan vuonna 2012 yhteensä 8,9 miljoonaa matkustajaa.