Ahvenanmaan saaristolle oma lentokone: ForÅL

Flybe_ForAL_1Flybe käynnisti viime ystävänpäivänä kuukauden mittaisen lentokoneen nimeämiskilpailun Ahvenanmaan saariston kunniaksi. Yhteistyössä Visit Ålandin, Ahvenanmaan matkailualan virallisen jäsenjärjestön, kanssa järjestettyyn kilpailuun saapui 1 295 nimiehdotusta, jotka kuvastivat luovalla tavalla osallistujien kiintymystä saaristoon sekä heidän tietämystään alueen historiasta ja perinteistä. Tasokkaan kilpailun voitti lopulta tukholmalainen Gabrielle van der Wal omaperäisellä nimiehdotuksella ForÅL.

Flybe_ForAL_2”ForÅL on ainutlaatuinen ja kansainvälinen nimi, jossa on hauskasti leikitelty ruotsin ja englannin kielellä. Flyben edulliset lennot ovat kaikkien saatavilla, ja tänä talvena Ahvenanmaalle ja sieltä muualle maailmaan matkustavien määrä onkin noussut yli neljänneksellä. Flybe iloitsee, että on voinut näin osaltaan edistää Ahvenanmaan matkailun kasvua. Kirjain Å myös tuo helposti mieleen saariston ruotsinkielisen nimen Åland”, kilpailun tuomaristoon kuuluva Flybe Europen kaupallinen johtaja Fred Kochak perustelee valintaa.

Fred Kochakin lisäksi kilpailun tuomareina toimivat Visit Ålandin toimitusjohtaja Annica Jansson ja Finavian Maarianhaminan lentokentän lentoasemajohtaja Tanja Sabel. Tuomariston päätös oli vaikea, mutta lopulta voittaja valittiin yksimielisesti.

Voittanut nimi maalattiin Flyben koneen kylkeen ja paljastettiin tänään juhlallisin menoin Maarianhaminan lentoasemalla. Kilpailun voittaja sai palkinnoksi kuusi meno-paluulentoa valitsemilleen Flyben reiteille.

”Ehdotin nimeä ForÅL, koska sillä on useita merkityksiä. Se voi tarkoittaa ’kaikille’, mutta toisaalta myös ’Ahvenanmaalle’. Lisäksi Å-kirjain on ainutlaatuinen samalla tapaa kuin Ahvenanmaa on ainutlaatuinen saari”, kertoo kilpailun voittaja Gabrielle van der Wal nimiehdotuksestaan.

Flybe lentää kesäkaudella jopa 11 viikoittaista lentoa Maarianhaminan ja Helsingin välillä. Yhdensuuntaisten lentojen hinnat alkavat 25 eurosta.