Airberlin ryhtyi oikeudellisiin toimiin Brandenburgin lentokentän viiveiden takia

BER_terminaali_6_Miikka_Hult_smallAirberlin on ryhtynyt oikeudellisiin toimenpiteisiin uuden Berliinin Brandenburgin (BER) lentoaseman avajaisten viivästymisen takia. Tuomioistuimelta haetaan ratkaisua vahingonkorvausvaatimukseen.

Airberlin on aloittanut oikeustoimet Flughafen Berlin Brandenburg GmbH:ta vastaan Potsdamin tuomioistuimessa. Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö hakee oikeuksiaan vahingonkorvaukseen lentoaseman avajaisten lykkäämisen takia.

BER_terminaali_3_Miikka_Hult_smallBrandenburgin lentoaseman pitäjä ei ole noudattanut sovittua avaamispäivämäärää, joka oli 3. kesäkuuta 2012. Lentoaseman avaamista on lykätty useita kertoja. Avajaisten peruuttamisen takia operaattorit ovat joutuneet toimimaan ahtaalta Berliinin Tegelin lentokentältä.

Airberlinin toimitusjohtaja Hartmut Mehdornin mukaan ratkaisua on haettu lentoaseman pitäjän kanssa intensiivisten keskustelujen kautta. Sopimusta ei ole saatu syntymään ja Airberlin siirtyi oikeustien käyttöön turvatakseen oman asemansa.

Airberlinin mukaan arviot tulen menetyksestä Brandenburgin avaamisen viivästymisestä ovat kymmeniä miljoonia euroja. Yhtiö lisäsi uuden lentoaseman tarjoaman kapasiteetin myötä ohjelmaansa yli 230 viikottaista lentoa laajentaen uutta liikenteen solmukohtaansa.

Tegelin vanhan lentoaseman on kapasiteettinsa äärirajoilla eikä palvelun laatu ei vastaa yhtiön mukaan vastaa lainkaan sitä mitä uudelta kentältä operoiville luvattiin.

Berliinin Brandenburgin uusi lentokenttä avataan vasta maaliskuussa 2013.

Lentoposti tutuistui Brandenburgin lentoaseman rakennustöihin toukokuussa 2012:

Berliinin Brandenburgin lentokentän rakennustyöt jo loppusuoralla

Lue myös: