Berliinin Brandenburgin lentokentän rakennustyöt jo loppusuoralla

BER_terminaali_3_Miikka_Hult_smallBerliinin uuden Brandenburg Willy Brandtin (BER) lentokentän rakennustyöt ovat loppusuoralla. Operointi Euroopan moderneimmalla lentokentällä alkaa jo reilun kuukauden päästä kesäkuun 3. päivä.

BER_Bunse_2_Miikka_Hult_smallUusi lentokenttä yhdistää kaiken Berliinin lentoliikenteen Brandenburgin Willy Brandtille. Berliinin Tempelhofin lentokenttä suljettiin jo vuonna 2008 ja kesäkuussa sulkeutuvat myös Tegelin ja Schönefeldin lentokentät. Vuonna 2002 aloitetut rakennustyöt ovat loppusuoralla ja Willy Brandtin avajaisia vietetään Saksan liittokansleri Angela Merkelin johdolla 21.5.2012.BER_terminaali_7_Miikka_Hult_smallVirallisesti liikennöinti uudella lentokentällä alkaa 3.6.2012, kun Lufthansan Airbus A380 ja Air Berlinin Airbus A330 nousevat samanaikaisesti rinnakkaisilta kiitoteiltä kello 0530. Liikenne siirretään Tegelistä Brandenburgiin yhden yön aikana, jonka jälkeen noin 200 000 berliiniläistä on saanut uuden hiljaisemman elinympäristön.
BER_terminaali_5_Miikka_Hult_smallWilly Brandtin 1470 hehtaarin kokoiselle lentokentälle on luvassa vuodessa noin 240 000 operaatiota. Lentokentän suurimmat operaattorit ovat Air Berlin, Lufthansa sekä Easyjet. Uudessa terminaalissa on 35 lentokoneiden pysäköintipaikkaa, joista 25:ssä on matkustajasilta. Kaikkiaan lentokentällä on asemataso mukaanlukien 85 paikkaa lentokoneille. Lentokentän kapasiteetti on mitoitettu 27 miljoonalle vuosittaiselle matkustajalle.

BER_twr_1_Miikka_Hult_small