Frankfurt rajoittaa lento-operaatioiden määrää - tavoitteena vähentää viiveitä eri toiminnoissa

FRA_2022_1Lentokenttäoperaattori Fraport aikoo leikata tuntikohtaisia operaatiomääriä Frankfurtin lentoasemalla ja sallii jatkossa vain 88 lentoonlähtöä ja laskeutumista tunnissa. Tavoitteena on mahdollistaa sujuvat lentoyhteydet ja vähentää viiveitä.

Frankfurtin lentokentän pääoperaattori Lufthansa toivottaa Fraportin suunnittelemat rajoitukset tervetulleiksi. Fraport aikoo rajoittaa lentokentä tuntikohtaiset operaatiot eli lentoonlähdöt ja laskeutumiset 88:aan per tunti. Lufthansan toteaa toimen olevan oikea askel lento-operaatioiden vakauttamiseksi Saksan suurimmalla lentokentällä.

Matkustajamäärät ovat olleet kovassa kasvussa Frankfurtin lentoasemalla ja viimeisen julkistetun liikennetilaston mukaan kesäkuussa 2022 lentokentän kautta kulki jo noin viisi miljoonaa matkustajaa.

FRA_lentosemaKasvua oli edellisvuoden kesäkuuhun oli 181 prosenttia, jonka myötä matkustajamäärä nousi uuteen ennätykseen pandemian alkamisen jälkeen. Verrattuna pandemiaa edeltäneeseen aikaan eli kesäkuuhun 2019 matkustajamäärät olivat kesäkuussa 2022 edelleen 24,1 prosenttia alhaisemmat.

Koko alkuvuoden (tammi-kesäkuu) aikana Frankfurtin lentoaseman kautta on kulkenut noin 20,8 miljoonaa matkustajaa. Kasvua vuotta aiempaan oli 220,5 prosenttia. Pandemiaa edeltävästä ajasta eli vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon luvuista ollaan edelleen jäljessä 38,1 prosenttia.

Fraport on vuoden 2022 kesälomakauden edetessä kohti vilkkaimpia aikoja varoittanut suuresta matkustajamäärästä, joka aiheuttaa pitkiä odotusaikoja ja viiveitä Frankfurtin lentoasemalla. Erityisesti Fraport nostaa esiin odotusajat matkatavara-aulassa. Lennolle lähtevän kehotetaan saapuvan lentoasemalle 2,5 tuntia ennen lennon lähtöaikaa.

Lufthansa kertoo peruneensa useita lentojaan jo edellisviikkojen aikana vähentääkseen lentoasematoimintojen kuormittamista.

FRA_2022_2"Tuhannet asiakkaat ovat pettyneet ja se on aiheuttanut meille valtavan määrän ylimääräistä työtä sekä maksanut meille miljoonia. Fraportin päätös rajoittaa liikennettä on oikea, sillä vaikka kapasiteettia on kasvatettu ei se ole edelleenkään riittävällä tasolla. Syynä ovat sairaspoissaolot vaikka lentojen määrää on leikattu jo aiemmin", sanoi Lufthansan toimitusjohtaja Jens Ritter.

Nyt myös muut Frankfurtista operoivat lentoyhtiöt joutuvat osallistumaan toimiin lentoaseman sujuvuuden turvaamiseksi eli ne joutuvat mahdollisesti vähentämään lentojaan.

Lue myös: