Lufthansa yhdistää muun Euroopan Berliiniin

BER_Aage_2_Miikka_Hult_smallLufthansa lisää Berliinin yhteyksiään 40 prosentilla, kun Berliinin uusi kansainvälinen lentokenttä Willly Brandt avataan 3. kesäkuuta. Avajaispäivästä lähtien Lufthansa ja sen yhteistyökumppanit tarjoavat lentoja 50 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa 35 koneen voimin.


BER_terminaali_1_Miikka_Hult_smallLufthansa investoi Berliinin Brandenburgin Willy Brandtin (BER) lentokentälle yli 60 miljoonaa euroa ja se aikoo ottaa kentän avaamista kasvumahdollisuuksista suuren osan haltuunsa. Saksalaisyhtiö sijoittaa uudelle lentokentälle moderneimpia ja ympäristöystävällisiä Airbus-kapearunkokoneitaan. Lufthansan Direct Services-palveluista vastaavan johtaja Oliver Wagnerin mukaan varaustilanne on erinomainen erityisesti suurien kaupunkien välisillä reiteillä.


BER_terminaali_4_Miikka_Hult_smallLentokentän avajaisten myötä myös Pohjoismaat on entistä paremmin huomioitu Lufthansan reittiverkostossa.Tukholman Arlandan ja Berliinin välinen reitti lennetään 12 kertaa viikossa, Helsinkiin lennetään päivittäin. Reiteistä odotetaan tulevan erityisen menestyksekkäitä. Myös Norjan Bergeniin lennetään viikonloppuisin. Lufthansan markkinatutkimuksen mukaan Pohjoismaisessa työ- ja vapaa-ajanmatkustuksessa on paljon potentiaalia. Matkustajamäärät Ruotsin, Norjan, Tanskan, Suomen ja Baltian maiden välillä ovat yli 4 miljoonaa ja kasvua vuonna 2011 oli yli 15 prosenttia.