Airpro hakee 100 matkustamotyöntekijää - työpaikka kesäkaudelle 2023 Finnairin lennoilla

FIN_A330A350_tailsFinavian tytäryhtiö Airpro jatkaa yhteistyötä Finnairin kanssa ja hakee asiakaspalveluosaajia työskentelemään osana matkustamohenkilökuntaa Finnairin lennoilla kesäkaudelle 2023. Tarjolla olevat työpaikat ovat Helsinki-Vantaan liikenteen solmukohdassa.

Airpo hakee noin 100 henkilöä työskentelemään matkustamohenkilökunnan tehtävissä kesäkaudelle 2023 aina 31. lokakuuta 2023 saakka. Airpro palkkaa matkustamohenkilökuntaa Paltan ja Pro liiton solmiman työehtosopimuksen piiriin. Airpro on aiemminkin välittänyt matkustamohenkilökuntaa eri lentoyhtiöiden tarpeisiin ja aiempia asiakkaita ovat olleet ainakin TUIfly Nordic ja Thomas Cook. Nyt tarjolla olevat työpaikat ovat tiettävästi ensimmäistä kertaa Finnairin lennoille.

Palkattava matkustamohenkilökunta on vastuussa lennon matkustamoturvallisuudesta sekä matkustajien viihtyvyydestä Finnairin lennoilla. Työ vaatii Airpron mukaan sosiaalista osaamista ja yhteistyökykyä sekä tilannetietoisuutta ja kykyä ylläpitää ryhmähenkeä paineen alla. Asiakasystävällisyys on myös suuressa osassa tarvittavaa työpanosta.

Hakijoilta edellytetään vähintään 160 cm pituutta ja 18 vuoden ikää. Kielitaidon osalta englannin, suomen ja ruotsin odotetaan olevan sujuvaa ja muu kielitaito katsotaan eduksi. Asiakaspalvelutyöstä tulee olla vähintään vuoden verran aikaisempaa kokemusta. Muita vaatimuksia on mahdollisten tatuointien ja lävistysten peittäminen töissä ollessa sekä kyky uida vähintään 40 metriä.

Hakijoilla tulee olla hankittuna passi, joka on voimassa vähintään 1,5 vuotta tai valmius hakea passia. Terveyden osalta vaatimuksena on täysi koronarokotussarja. Aiempi kokemus EASA-maiden matkustamopalvelutyöstä katsotaan eduksi kuten myös voimassa oleva matkustamohenkilökunnan terveystodistus.

Koulutukseen valittavat hakijat saavat tarvittavan noin viiden viikon mittaisen koulutuksen Vantaalla Finnairin koulutuskeskuksessa helmi-huhtikuussa useassa eri erässä. Koulutusajalta ei makseta palkkaa. Yksi vaatimus työpaikan saamiseksi on hyväksyttävä suoritustaso koulutuksessa. Työsuhde alkaa, kun kaikki tarvittavat kurssit ja kelpoisuudet on saavutettu. Koulutuksen aikana täsmentyy myös konetyypit, joissa Airpon kautta palkattavat henkilöt työskentelevät Finnairin lennoilla.

Paltan ja Pron solmiman työehtosopimuksen mukainen aloittavan työntekijän peruskuukausipalkka on noin 1290 euroa vuosien 2019-2022 työehtosopimuksen mukaan. Neljän kuukauden jälkeen palkka nousee noin 1500 euroon.

Hakuaika Airprolle käynnistyi 4. tammikuuta 2023 ja päättyy 18. tammikuuta 2023.

Osaavista suomalaisista matkustamopalvelutyöntekijöistä kilpailee Suomessa myös Emirates, joka järjestää rekrypäivän Helsingissä 14. tammikuuta 2023. Emiratesin työpaikat ovat Dubaissa, kun Airpro tarjoaa työtä Suomessa.

Finnair kertoi marraskuussa 2022 käynnistävänsä muutosneuvottelut matkustamopalvelun osalta ja hakevansa kustannussäästöjä matkustamohenkilökunnan työehdoista. Finnair kertoi tuolloin alihankintasuunnitelmansa voivan toteutuessaan johtavan jopa noin 450 työpaikan vähentymiseen Finnairin matkustamopalveluissa.

Airpro rekry: Cabin Crew Member to Summer Season 2023

Lue myös: