AL: Finnair vaihtaa marraskuun ajaksi Tampere-Pirkkalan ja Turun lennot bussikuljetuksiin

IMG-20210516-WA0012Finnair leikkaa Tampere-Pirkkalan ja Turun lentojen kapasiteetin nollaan 2.11.–1.12.2022 välisenä aikana. Matkustajille tarjotaan tuolloin bussikuljetuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Asiasta kertoi Aamulehti. Lentoja on operoitu Norran ATR-koneilla, joilla on määrä lentää myös kotimaan ostoliikennettä usealla uudella reitillä 30. lokakuuta 2022 lähtien.

Finnair peruu tilapäisesti 2. marraskuuta - 1. joulukuuta väliltä kaikki Tampere-Pirkkalan ja Helsinki-Vantaan sekä Turun ja Helsinki-Vantaan väliset lennot. Ne korvataan bussiyhteyksillä.

Keväällä 2022 Finnair palautti elinkeinoelämän tarpeista lähteneet aamu- ja iltalennot kyseisille reiteille. Kesäkaudella lentojen ohella oli tarjolla myös linja-autokuljetuksia. Reittejä lennetään Norran ATR 72-500 -koneilla. Kyseisiä lentoja on korvattu välillä linja-autokuljetuksilla.

Aamulehti kertoi muutoksen syyksi liikenneohjelman päivityksen toimintaympäristön muutosten seurauksena. Lisäksi Aamulehti raportoi reittien matkustajamäärien olleen alhaisia.

”Toimintaympäristöömme on viime aikoina vaikuttanut voimakkaasti covid-pandemia, Ukrainan sodan aiheuttama Venäjän ilmatilan sulku, pidentyneet lentoajat meille tärkeisiin Aasian kohteisiin, lentopolttoaineen voimakas kallistuminen sekä kasvava inflaatio”, vastasi Finnairin viestintäpäällikkö Heidi Lemmetyinen Aamulehdelle sähköpostitse.

Finnair avaa 30.10. ja 28.11. myös uusia kotimaan ostoliikenteenä toteutettavia reittejä Helsingistä Joensuuhun, Kajaaniin ja kolmiolennot Kokkola-Pietarsaareen ja Kemi-Tornioon.  Kyseisillä reiteillä pääoperaattorina on Norra. Tarpeen vaatiessa alihankintaa reiteillä voi suorittaa myös DAT.

Ostoliikennereiteistä Jyväskylän lentojen aloitus toteutuu vasta 28.11.2022. Finnair kertoo tämän johtuvan operatiivisten järjestelyjen vaatimasta ajasta. Uudet reitit tarvitsevat esimerkiksi sopivan ja saatavilla olevan lentokonemäärän lisäksi myös riittävän määrän ohjaamo- ja matkustamomiehistöjä.

Norran laivastossa on 12 ATR 72-500 -potkuriturbiinikonetta, jotka tarjoavat 68 matkustajapaikkaa. Norra operoi osaa Finnairin kotimaan, Pohjoismaiden ja Euroopan reiteistä.

Aamulehti: Finnair korvaa Tampereen ja Helsingin väliset lennot bussi­kuljetuksilla marraskuun ajaksi – Työmatkalaiselle tilanne on turhauttava: ”Vähän on aina pelkoa, miten aamun lennon käy”

Lue myös: