ANS Finland ja Ilmailuliitto aloittivat uudenlaisen lentoturvallisuusyhteistyön

C172_1Suomen Ilmailuliitto ja lennonvarmistuspalvelua Suomessa tarjoava ANS Finland ovat tehneet sopimuksen lentoturvallisuustietojen vaihdosta. Yhteistyön tavoitteena on tukea turvallisuustyötä, edistää lentoturvallisuuden kehittymistä sekä kehittää alan palveluita.


Tietojenvaihto tapahtuu organisaatioiden turvallisuudesta vastaavien yksiköiden välillä. Yhteistyön avulla saadaan jatkossa molemmille organisaatioille tärkeää tietoa mm. harrasteilmailun havainnoista, poikkeamista ja esimerkiksi eri organisaatioiden tekemästä analyysitoiminnasta.

Finavia_Luojus_Raine_1"Yhteistyöstämme hyötyvät kaikki yleisilmailijat ja toimijat ilmailualalla, kun pystymme paremmin tunnistamaan erilaisia ilmiöitä ilmailutoiminnan taustalla. Tavoitteena on myös tukea organisaatioiden välistä avointa turvallisuustiedon vaihtoa, sekä parantaa oikeudenmukaista ja syyllistämätöntä raportointikulttuuria kaikilla ilmailun sektoreilla", kertoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

Tietojenvaihto on luottamuksellista ja se toteutetaan anonyymisti siten, ettei jaettu tieto sisällä identifiointitietoja yksittäisistä henkilöistä tai ilma-aluksista.

SI_Latikka"Ilmailuliitto haluaa jatkuvasti parantaa ilmailun turvallisuutta ja nyt sovittu tietojenvaihto on osa tätä työtä. Tiedonvaihdossa jaettua tietoa käytetään vain lentoturvallisuuden parantamiseksi tähtäävään työhön. Välitettävien tietojen avulla ei pystytä tunnistamaan yksittäisiä toimijoita, yrityksiä, henkilöitä tai ilma-aluksia", sanoo Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin Vantaalla 7. syyskuuta 2017