Apteekki ja Alko uusiin tiloihin Helsinki-Vantaan Saapuvat 2A -aulassa

apteekki_alkoHelsinki-Vantaan lentoaseman saapuvien matkustajien 2A-aulan remontti on edistynyt. Apteekki ja Alko ovat muuttaneet noin 50 metrin päähän aiemmista sijainneistaan. Nyt ne ovat kokonaan uusissa liiketiloissa lähtöaulaan nousevien liukuportaiden vieressä.

Tikkurilan Uuden Apteekin toimipiste oli koko siirron ajan avoinna. Alko avautuu kahden päivän keskeytyksen jälkeen torstaina 22. tammikuuta.

Myös Change Groupin valuutanvaihtopiste siirtyy Saapuvat 2A -aulassa. Piste siirtyy väliaikaisesti noin 30 metrin päähän nykysijainnistaan aulan ulko-oven viereen.

Fatmi_FinaviaUudet tilat syntyivät, kun lähtöaulan lattiapintaa laajennettiin viime vuonna. Alko ja Apteekki ovat uuden rakenteen alla.

Tällä paikalla sijaitsi aiemmin saapuvan liikenteen kerroksesta lähtöaulan tasolle kurkottanut Martti Aihan massiivinen puuveistos Fatmi (kuvassa vasemmalla). Se jouduttiin siirtämään tiettävästi varastoon, koska uutta sijoituspaikkaa ei löydetty.

Saapuvat 2A:n uudistuksen myötä lentoaseman palvelutarjonta uudistuu ja kasvaa. Palveluita keskitetään niin, että saapuvan matkustajan asiointi ja poistuminen lentoasemalta on entistä sujuvampaa.

Lisäksi alueen ravintolatarjonta uudistuu ja laajenee entistä ruokaisammalla valikoimalla. Uudesta ravintolamaailmasta pääsevät nauttimaan niin matkustajat, saattajat, vastaantulijat kuin muutkin lentoaseman asiakkaat.

Samalla uudistuvat matkatavaroiden luovutusaula Exit 2A:n tulopalvelutilat. Tulopalvelutiskejä on töiden aikana käytössä normaalia vähemmän. Tästä johtuen ruuhkat ovat poikkeustapauksissa mahdollisia.

Remonttityöt käynnistyivät marraskuussa valmistelevilla töillä. Vanhojen liiketilojen purkutyöt sekä uudisrakentaminen alkoivat 2015 alkupuolella. Parhaillaan työn alla on alue, jossa aiemmin sijaitsi Picnic-kahvila. Uudistuksen arvioidaan valmistuvan kokonaan kesäksi. +TT+

Lue myös: