Arctic Airlinkin Oulu-Luulaja-Tromssa lentolippujen ennakkomyynti ylitti odotukset

Reittiavaus_Oulu_2Maanantaina 12. tammikuuta 2015 ensilennolle noussut Arctic Airlink -lentoreitti avaa uuden aikakauden pohjoisten yliopistokaupunkien Oulun, Luulajan ja Tromssan välillä. Erinomainen lipunmyynti on jo osoittanut reitin tarpeellisuuden

Arctic Airlink tarjoaa tien uusiin bisneksiin, osaavien ihmisten luo ja mielenkiintoisiin paikkoihin lähellä, Pohjois-Suomessa, Pohjois-Norjassa ja Pohjois-Ruotsissa. Arctic Airlink avaa myös erinomaiset jatkolentoyhteydet Oulun, Luulajan ja Tromssan lentokentiltä muualle maailmaan.

Reittiavaus_Oulu_1"Arctic Airlink on ainutlaatuisen yhteistyön tulos. Reitti vahvistaa elinkeinoja ja alueiden vetovoimaa yhdistämällä Pohjoisen Skandinavian kolme yliopistokaupunkia. Oulu operoi Tromssassa Suomi-taloa, joka palvelee ja auttaa suomalaisia yrityksiä Norjan markkinoille. Suuria mahdollisuuksia on myös Ruotsissa," korostaa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie.

"Lentoreitti luo uutta yhteistyötä ja syventää naapurimaiden perinteisiä kulttuurisia siteitä. Arctic Airlink nostaa ihmisten, yritysten, korkeakoulujen ja matkailun mahdollisuudet uudelle tasolle, iloitsee Norjan kunniakonsuli Oulussa , Radisson Blu ja Break Sokos Hotel Eden hotellien johtaja Tarja Karvola.

Nextjet_Saab340_2Uusi yhteys Arctic Airlink lentää reittiä viitenä päivänä viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Operaattoriksi valittu NextJet käyttää reitillä 33-paikkaisella Saab 340 kalustolla.

"Arctic Airlink tuo naapurimaiden markkinat ja palvelut lähelle. Yhteys pohjoisen tarjoaa suuret mahdollisuudet viennin, myynnin ja kasvun ja uusien työpaikkojen aikaansaamiseksi. Lentoreitin ja alueemme osaamisen markkinoimisessa tarvitaan kakkien alueen toimijoiden yhteistyötä", toivoo BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula.

"Jo lippujen ennakkomyynti, jossa ensimmäisen kuukauden matkustajamäärä ylittää 200 matkustajan rajan, osoittaa että uusi suora poikittainen yhteys kiinnostaa ihmisiä ja on tarpeellinen ", iloitsee BusinessOulun markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä.

Oulu_lennonjohtotorni_finaviaUusi reitti luo kanavan osaamisen nopeaan liikkumiseen ja lisää edellytyksiä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten väliselle yhteistyölle.
"Arktisuus on yksi Oulun yliopiston tutkimuksen tärkeistä teemoista. Nyt avattava lentoreitti helpottaa vuorovaikutusta Luulajan ja Tromssan yliopistojen ja alueiden kanssa luoden uutta yhteistyötä arktisuuden tutkimuksessa ja koulutuksessa," painottaa Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Oulun, Luulajan ja Tromssan Kaupunkien ja Oulun seudun markkinointi aktiivisena matkailukohteena on erittäin tärkeää reitin toiminnan jatkumiselle vielä viiden vuoden takuuajan jälkeenkin.

"Toivomme, että yleisö ottaa läheiset naapurimaiden upeat matkailukohteet lomasuunnitelmiinsa ja Arctic Airlink luo uutta tapahtuma- ja lomamatkailua kaikilla kolmella upealla matkailualueella, sanoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Janne Soini.

Reitin avaaminen osuu juuri nyt erinomaiseen ajankohtaan, kun talous ja tuotanto uudistuvat, yritykset hakevat uusia vientimarkkinoita, korkeasti koulutettu työvoima etsii tapoja osaaminen hyödyntämiseen ja matkailussa kaivataan uusia elämyksiä. Pohjoinen tarjoaa kaivattua kasvua.

Reittiavaus_Oulu_3Arktisilla alueilla sijaitsevat koko Euroopan kannalta merkittävät myönteiset kasvunäkymät. Arctic Airlink yhdistää tämän Euroopan HotSpot alueen tärkeimmät kaupungit, kuten oululaisen teollisuuden palveluyritys Kymppi Group Oy:n toimitusjohtaja Johanna Koskelainen ja myyntijohtaja Janne Koskelainen ovat todenneet ”Arctic Airlink -suurlähettiläinä”.

”On hienoa olla mukana helpottamassa liikkumista pohjoisten yliopistokaupunkien välillä. Bisneksen lisäksi reitti avaa uusia mahdollisuuksia myös matkailun näkökulmasta. Oulun lentoasemalla tehtiin viime vuoden lopulla merkittäviä uudistuksia, ja onkin mahtavaa päästä katsomaan ensilentoa uudistuneesta terminaalistamme”, Oulun lentoasemanpäällikkö Liisa Sallinen iloitsee.

Reitin aikaansaaminen on ennennäkemättömän yhteistyön tulos, jossa Oulun kaupunki, Tromssan alueen Fylkeskommune ja Norrbottenin maakunta ovat toteuttaneet uraauurtavan idean turvata lennot seuraavien viiden vuoden ajaksi.

Arctic Airlink lentoreitti palkittiin viime perjantaina Sata tekoa Oulusta -huomionosoituksella numero 77.

Lue myös: