Aurinkomatkat: Aasian vetovoima pysyy ja kaukolännen suosio kasvaa

rannalleHeinä-elokuulle on jo varattu Aurinkomatkoilla 50 prosenttia enemmän matkoja kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Suosikkikohteita ovat edelleen Kreikka ja Turkki. Aurinkomatkojen talven 2014–2015 uutuuskohteista löytyy sekä Kaukoitää että -länttä. Alkuvuodesta Aurinkomatkat myös lanseeraa 24/7-puhelinpäivystyksen, jota voivat hyödyntää omatoimimatkailijatkin.

"Aurinkomatkat vastaa suomalaisten huutoon. Vuoden 2014 matkavalikoimamme on ennennäkemättömän laaja ja monipuolinen. Haluamme olla kaikille asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa Suomen paras matkatoimisto”, Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi linjaa.

”Laajan valikoiman lisäksi se tarkoittaa palveluun panostamista. Avaamme alkuvuoden aikana suomenkielisen 24/7-päivystyslinjan, josta Aurinkomatkojen valmis- ja omatoimimatkailijat voivat kysyä neuvoa mahdollisissa matkaan liittyvissä poikkeustilanteissa. ”

Keväällä ja kesällä matkustetaan Kreikkaan, Turkkiin ja kaupunkilomille

AurinkoMatkat_logoKesällä 2014 suomalaisten suosikkikohteita ovat Kreetan, Rodoksen ja Mallorcan saaret sekä Turkin Alanyan alue.  Kevään ja kesän matkoissa kaupunkilomien pysyviä suosikkeja ovat Pariisi, Praha, Rooma, Riika, Berliini ja Kööpenhamina. Aurinkomatkoilta löytyy ensi kesälle valikoimasta yhteensä 22 uutuuskohdetta.Kesän 2014 tärkeimmät Aurinkomatka-kohdeuutuudet:

  • Kreikka: Lesvos
  • Italia: Napolinlahden Ischia ja Capri, Pohjois-Italian Bardolino ja Andalo
  • Itävalta: Alppien aktiivilomakohteista Mieming
  • Kesän uutuuksista löytyy myös kuusi uutta kiertomatkaa, esimerkiksi Toscanasta ja Portugalista
  • Katso tästä kaikki kesän 2014 uutuuskohteet

Talven 2014–2015 trendit: Vietnam, Karibia ja Miami nousussa

Talvilomakohteissa Kanariansaaret ja Thaimaa pitävät jatkuvasti pintansa erilaisten matkaajien keskuudessa. Aasian ykköskohde Thaimaan haastajaksi on ilmaantunut Vietnam, jossa on vähemmän turismia, koskematonta luontoa sekä runsaasti nähtävyyksiä.  Suosion myötä Aurinkomatkojen Vietnamin valmismatkojen määrä kaksinkertaistuu ja mukaan tulee kaksi uutta yhdistelmäkohdetta: Saigon-Phu Quoc sekä Saigon-Da Nang.

Kaukolännessä Aurinkomatkat tuo asiakkaidensa toiveesta valikoimaansa muun muassa Aruban Karibian alueelta. Yhä useamman toiveissa on myös Yhdysvallat, erityisesti Miami, ja moni yhdistääkin Miamin ja Karibian matkat toisiinsa. Toivematkansa suhteen matkailijat jakaantuvat pääsääntöisesti kolmeen ryhmään.

”Yksi toivoo lomakohteeltaan monipuolista toimintaa ja toinen taas ei halua tehdä muuta kuin rentoutua lämpimässä. Kolmas lomailijatyyppi haluaa yhdistää matkaansa molemmat ja valitsee esimerkiksi kaupunkiloman ja rantaloman yhdistelmän”, Meretniemi arvioi.