Austrian Airlines hakee satojen miljoonien säästöjä

Austrian_tailAustrian Airlines pyrkii katkaisemaan tappiokierteensä uudella 200 miljoonan euron säästöohjelmallaan.

Austrian Airlinesin toimitusjohtaja sekä Star Alliancen johtaja Jaan Albrechtin mukaan rajut toimet ovat välttämättömiä ja niiden pitää tapahtua nopeasti. Säästöohjelman avulla Austrian Airlines hakee kuluvan vuoden aikana 220 miljoonan euron säästöjä. Luvassa on reittien lopettamisia, säästöjä henkilöstökuluista sekä laivaston optimointia. Yhtiö aikoo korvata B737-koneita vähemmällä määrällä A320-koneita. säästöohjelman kolmantena vuotena on tarkoitus saada jo 260 miljoonan euron kustannussäästöt.

Aalbrectin mukaan yhtiön kustannukset ovat 20 prosenttia korkeampia kuin muilla eurooppalaisilla operaattoreilla. Neuvottelut henkilöstöjärjestöjen kanssa ollaan aloittamassa hyvin nopealla aikataululla. Toimitusjohtajan mukaan 27 prosenttia yhtiön tuotoista menee veroihin ja muihin maksuihin. Vuonna 2012 maksut nousevat noin 338 miljoonaan euroon, kun niihin lisätään vielä tammikuun alusta alkanut EU:n ETS-päästökauppamaksu. Neuvotteluja on Aalbrectin mukaan luvassa henkilöstöjärjestöjen lisäksi myös lentokenttäviranomaisten kanssa.

Mikäli säästöohjelma onnistuu aikoo yhtiö lisätä laivastoonsa neljä 777-konetta vuosien 2013 ja 2014 aikana.

Austrian Airlines kuljetti vuonna 2011 11 miljoonaa matkustajaa , joka on 3,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökilometrejä (ASK) oli tarjolla 6,6 prosenttia enemmän ja matkustajakäyttöaste oli 73,8 prosenttia.