Austrian Airlines sulauttaa Tyroleanin toiminnot itseensä - operated by Tyrolean jää historiaan

Austrian_tailAustrian Airlines yhdistää Tyroleanin toiminnot omikseen keväällä 2015. Lentotoiminnot siirrettiin kesäkuussa 2012 tytäryhtiö Tyroleanin haltuun halvempien työehtojen perässä. Nyt uusien työehtojen solmimisen jälkeen henkilökunta siirretään taas Austrianille.

Austrian Airlinesin neuvottelut työntekijöiden kanssa epäonnistuivat keväällä 2012. Tuolloin pyrittiin saamaan kasaan 220 miljoonan euron säästöohjelma. Henkilökunnan kanssa neuvotteluissa pyrittiin löytämään keinot kustannusnousujen pysäyttämiseksi.

Neuvotteluiden epäonnistuttua lentävähenkilökunta ja koneiden operointi siirrettiin tytäryhtiö Tyrolean Airwaysiin halvempien työehtojen takia. Kiista aiheutti Itävallassa hetkeksi jopa lentäjäpulan, kun työntekijät lähtivät aasialaisyhtiöihin arvostuksen puutteen takia.

Tyrolean yhdistetään Austrian Airlinesiin huhtikuussa 2015 ja vain Insbruckissa sijaitseva Tyrolean Technik jää omaksi yhtiökseen. Muutos on seurausta uusista työehtosopimuksista. Niiden myötä Austrianiin siirtyy 3200 lentäjää ja lentoemäntää. Siirron Austrianiin saa myös eri lentoasemilla työskentelevät 150 henkilöä ja lentotoimintaryhmän 30 toimistotyöntekijää

Myös lentokoneissa kesäkuusta 2012 ollut "operated by Tyrolean" -merkintä jää historiaan.

"Pidämme tätä yhteensulautumista sovittelun ja uuden Austrianin alkuna. Uusi Austrian yhdistää saman katon alle alueellisen ja kansainvälisen lentoyhtiön. Sen avulla lennetään entistä korkeammalle ja kauemmas", julisti Austrian Airlinesin toimitusjohtaja Jaan Albrecht.

Tekniikka siirretään uuteen Tyrolean Airways Luftfahrzeuge Technik GmbH -yhtiöön maaliskuussa 2015. Sen palveluksessa on noin 120 työntekijää. Yhtiön huoltoasiakkaina ovat mm. eurooppalaiset Dash 8-Q400 -operaattorit.

Austrian Airlines työllistää 6200 henkeä. Sen laivastossa on 80 lentokonetta, joilla se operoi Wienistä noin 130 kohteeseen. Reittiverkosto on erittäin tiivis Keski- ja Itä-Euroopassa. Yhtiö kuuluu Lufthansa konserniin.