Boeing 737 hajosi täysin maahansyöksyssä Kazanissa (video)

tatarstan_airlines_4_russianemergencyministrySunnuntaina 17. marraskuuta maahan syöksynyt Aircompany Tatarstanin Boeing 737 -matkustajakone tuhoutui täysin. Pimeyden vallitessa sattuneessa turmassa kuoli 50 ihmistä. Nettivideon perustella vaikuttaisi siltä, että kone syöksyisi jyrkässä kulmassa maahan. Valvontakameravideon todenperäisyydestä ei ole vielä täyttä varmuutta.

Moskovasta lennolle lähtenyt Aircompany Tatarstanin (Tatarstan Airlines) Boeing 737-500 (VQ-BBN) oli tekemässä kolmatta lähestymisyritystään Kazanin lentoaseman (UWKD) kiitotielle 29. Mikäli Russia Today -uutistoimiston video on aito, kone jostain syystä syöksyi jyrkässä kulmassa kiitotien ja rullaustien väliin. Venäjän hätätilaministeriön mukaan Boeingin jäänteet ovat murskautuneena noin 100 x 100 metriä kooltaan olevalla alueella.

tatarstan_airlines_3_russianemergencyministryVuonna 1990 valmistunut Boeing 737 syttyi räjähdysmäisesti tuleen ja kaikki 44 matkustajaa sekä kuusi miehistön jäsentä saivat välittömästi surmansa. Pelastusyksiköille jäi tehtäväksi vain jälkisammutus.

Koneen matkustajien nimilista julkistettiin nopeasti maan normaalin käytännön mukaisesti.

Venäjän hätätilaministeriö lähetti omilla koneillaan Kazaniin avustustyöntekijöitä. Mukana on myös kriisipsykologeja, jotka tarjoavat apuaan menehtyneiden omaisille. Hätätilaministeri Vladimir Puchkov on lentänyt onnettomuuskaupunkiin.

tatarstan_airlines_5_russianemergencyministryTutkimukset jatkuivat maanantaina. Koneen molemmat lennontallentimet on löydetty ja menehtyneiden tunnistus on käynnistetty. Onnettomuuden syystä on esitetty vasta arvailuja.

Russia Today -uutistoimiston mukaan lentäjien viimeinen viesti olisi ollut "emme laskeudu". Tämä voisi viitata epäonnistuneeseen ylösvetoon.

RT.com:n julkaisema YouTube-video