Boeing hankkii suomalaiselta Savrocilta ilmailu- ja avaruusteollisuudessa käytettäviä kovapinnoitteita

Boeing_STLBoeing ja suomalainen Savroc käynnistävät teollisen yhteistyön hankkeen, jonka kerrotaan edistävän ilmailu- ja avaruusteollisuuden kestävää kehitystä. Savroc on kolmenarvoisen kovakromiteknologian pioneeri ja nyt sen myrkytön TripleHard-kovakromisuojapinnoite otetaan käyttöön Boeingilla.

Boeing ja Savroc ovat allekirjoittaneet hankintasopimuksen, jolla yritykset aloittavat yhteistyön Savrocin kehittämän myrkyttömän kolmenarvoisen kovakromipinnoiteteknologian TripleHardin käytössä. Hankintasopimus luo Boeingin mukaan uutta kestävää tuotantoa ilmailu- ja avaruusteollisuuden osien suojapinnoittamisen osalla.

TripleHard tarjoaa ympäristön kannalta kestävämmän ratkaisun kuin monet ilmailu- ja avaruusteollisuudessa yleisesti käytetyt suojapinnoitteet. Sopimus on osa suomalaisia yrityksiä koskevaa, Boeingin maailmanlaajuista kilpailukykyä lisäävää teollisen yhteistyön sopimusta ja sillä on pitkäkestoisia taloudellisia vaikutuksia Suomelle.

MariaLaine”Yhteistyö Savrocin kanssa alleviivaa missiotamme tarjota ylivertaisia tuotteita asiakkaillemme, planeetallemme ja tuleville sukupolville. Kumppanuus toimii koko teollisuudelle suunnannäyttäjänä siitä, miten voimme yhdessä toteuttaa sitoumuksemme ilmastotoimiin ja kestävään ilmailuun”, kertoo Maria Laine, Boeingin puolustusyksikön liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja.

Nyt solmittu kumppanuus on Boeingin mukaan esimerkki teollisista kyvykkyyksistä, jotka tuottavat pysyviä taloudellisia hyötyjä Suomeen.

Boeing tarjoaa Suomelle ilmavoimien HX-hankkeessa jatkuvuutta F/A-18E Super Hornet -hävittäjillä sekä elektronisen sodankäynnin EA-18G Growler -hävittäjillä. Savroc-yhteistyö on hävittäjähankkeeseen liittyvää teollista yhteistyötä.

”Teemme ylpeinä yhteistyötä Boeingin kanssa, jotta voimme vahvistaa missiotamme tarjota asiakkaiden tarpeisiin vastaavia teknologiapohjaisia ratkaisuja ja samalla toimia vastuullisesti ympäristön näkökulmasta. Savrocilla ja Boeingilla on yhteinen pioneerihenki, joka keskittyy puhtaampaan tulevaisuuteen tarjoamalla oikeita ratkaisuja jo tänään”, kertoo Savrocin toimitusjohtaja Osmo Jahkola.

Savrocin teknologiakeskus sijaitsee Kuopiossa ja se on varusteltu viimeisimmällä pinnoitealan tutkimus- ja kehitysteknologialla. Vuonna 2015 Savroc valittiin yhdeksi lupaavimmista pohjoismaisista puhtaan teknologian start-up-yrityksistä Nordic Cleantech Openissa.

NGJ_MB_EA18Growlers_USNavyBoeingilla on laajasti kokemusta toiminnasta suomalaisen teollisuuden kanssa, sillä se voitti ilmavoimien DX-hankkeen vuonna 1992. Suomi vastaanotti ensimmäiset nykyiset F/A-18 Hornetit vuonna 1995.

Osana Suomen F/A-18 Hornetien hankintaa Boeing rakensi suomalaisen teollisuuden kanssa teollisuusohjelman, jonka arvo oli yli 3 miljardia dollaria. Boeing toteaa sen ylittäneen reilusti alkuperäisen sitoumuksen ja pohjusti edelleen jatkuvan suhteen useiden suomalaisten yritysten kanssa.