Bombardier Cseriesin ensitoimitus viivästyy vuoteen 2015

Bombardier_Cseries_FTV2_1Bombardierin uuden Cseries CS100 -matkustajakoneen ensitoimitus viivästyy vuoden 2015 jälkimmäiselle puoliskolle. Suuremman CS300-koneen ensitoimitus tapahtuu puolivuotta pienemmän mallin jälkeen.

Bombardierin mukaan koelennot ovat edenneet erinomaisesti ja tulokset ovat olleet yhtiön odotusten mukaisia. Ensimmäinen CS100-kone lensi syyskuussa 2013 mutta nyt julkistetun tiedon mukaan koelentoja tarvitaan enemmän varmistamaan laitteistojen toiminta ennen ensimmäistä toimitusta.

"Otamme vaadittavan lisäajan varmistaaksemme koneen ongelmattoman käyttöönoton. Olemme tyytyväisiä, että suuria muutoksia ei tarvita ja koelennot antavat meille luottamusta asetun suorituskyvyn saavuttamisesta", kommentoi Bombardierin liikennekoneiden johtaja Mike Arcamone.

"Vaikka edistyminen on odotettua hitaampaa ovat alihankkijamme pysyneet aikataulussa ja jatkamme yhteistyössä ohjelman eteenpäin vientiä".

Bombardierin toinen koelentokone FTV2-liittyi koelento-ohjelmaan 3. tammikuuta ja Cseries-ohjelman odotetaan etenevän nopeammassa tahdissa tulevien kuukausien aikana.