Cessna 206 onnettomuudessa pian Joensuun kentältä lähdön jälkeen - lentäjä menehtyi

206net_2_pohjoiskarjalanpoliisilaitosCessna 206 Stationair -pienkone on joutunut torstai-iltana onnettomuuteen Kontiolahdella. Kone löytyi kello kahdeksan jälkeen. Ainoana koneessa ollut lentäjä menehtyi onnettomuudessa. Pyöräkellukkeilla varustettu Cessna 206 oli lähtenyt 18.58 Joensuun Onttolasta kohti Lappeenrantaa. Hylky löytyi lentokentän pohjoispuolelta.

Kontiolahden Kyyrönsuon lähistöllä asuva henkilö havaitsi pienlentokoneen lentävän matalalla ja katoavan näkyvistä. Koneen ääni oli hävinnyt yllättävän nopeasti. Henkilö oletti koneen pudonneen ja ilmoitti hätäkeskukseen kello 19.08.

206net_pohjoiskarjalanpoliisilaitosPaikalle hälytetyt pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköt löysivät koneen jäänteet noin kello 20.00. Koneen pahasti murskaantunut hylky paikallistettiin Puntarikosken läheisyydestä.

Pian myös koneen lentäjä löytyi hylystä menehtyneenä. Onnettomuuspaikka sijaitsee pari kilometriä Joensuun lentoaseman koillispuolella.

Alue on eristetty ja tapahtuneen tutkinta on käynnistetty. Paikalla oli Joensuun Pelastuslaitokselta johtoauto, kaksi sammutusyksikköä, mönkijä sekä kaksi ambulanssia.

Poliisin mukaan menehtynyt on koneen lentäjä, 44-vuotias lappeenrantalainen. Tämän hetkisten tietojen mukaan hän on ollut koneessa yksin.

Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta alueen eristämiseen. Paikalle on saapunut myös poliisin tekninen rikostutkinta ja huomenna onnettomuuspaikalle tulevat Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat.