Cityjet tilaa jopa kymmenen uutta Bombardier CRJ900-konetta

Cityjet_logoIrlantilainen Cityjet ja Bombardier ovat solmineet aiesopimuksen kuuden CRJ900-koneen hankinnasta. Sopimus sisältää optiot myös neljään lisäkoneeseen. Vahvistusta sopimukselle odotetaan tammikuun lopussa. Tuolloin Cityjetin on määrä saada varmistus kaupoista, joilla se ostaa Cimberin SAS:lta.

Bombardierin listahinnoin laskettuna kuuden CRJ900-koneen arvo olisi noin 280 miljoonaa dollaria ja optioiden myötä jopa 467 miljoonaa dollaria.

"Olemme olleet erittäin tyytyväisiä CRJ900-koneiden suorityskykyyn. Ne ovat todistaneet olevansa ideaalisia ja tehokkaita SAS:lle operoimilla sopimuslennoillamme", sanoi Cityjetin hallituksen puheenjohtaja Pat Byrne.

Cityjet_SAS_CRJ900_1Nykyisin Cityjet operoi kahdeksan CRJ900-koneen laivastolla, joilla se lentää wetleasea SAS:lle. Cityjetin CRJ-laivasto kasvaa lisäksi neljällä koneella alkuvuodesta 2017 aiemmin keväällä 2016 tehdyn tilauksen mukaisesti.  Edellisten lisäksi Cityjet operoi Avro RJ- ja Sukhoi SuperJet -koneilla.

Cimber-kauppojen toteutuessa myös SAS:n omistamat 11 CRJ900-konetta siirtyvät Cityjetille. Näistä koneista jopa kymmenen korvataan uusilla koneilla nyt julkistetun tilauksen myötä.

Irlantilaisoperaattori on noussut yhdeksi Bombardierin suurimmaksi CRJ-operaattoriksi Euroopassa.

Lue myös: