SAS myy Cimberin Cityjetille - myyntiin meni myös SAS:n 11 CRJ900-konetta

SAS_CRJ900_TOSAS ja Cityjet ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä Cimber A/S siirtyy Cityjetille. Samalla myydään myös SAS:n 11 CRJ900-konetta. Muutos on osa SAS:n strategiaa yksinkertaistaa tuotantoalustoja ja siirtää pienempien liikennevirtojen reittejä wetlease-operaatioiksi.

Nyt solmitun sopimuksen on määrä toteutua 31. tammikuuta 2017. Kaupassa siirtyvien koneiden lisäksi Cityjet tilaa kymmenen uutta Bombardier CRJ900-konetta, jotka tulevat SAS:n tuotantoon wetleasen kautta.

"Cimberin myynti on linjassa strategiamme kanssa, jonka mukaan yksinkertaistamme ja keskitymme SAS:n tuotantoalustaan. Cityjetin ja Cimberin synergiaetujen myötä tuotantokustannuksemme laskevat edelleen mahdollistaen alueellisten reittien säilyttämisen ja kehittämisen SAS:n asiakkaille", sanoi SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

Irlantilainen Cityjet on yksi SAS:n strategisista yhteistyökumppaneista ja se operoi nykyisin kahdeksalla CRJ900-koneella SAS:n lentoja. Cityjet lentää mm. SAS:n lentoja Suomeen.

Cityjet_logoCityjet osti vuonna 2015 kotimaisen Blue1:n ja se on myös ensimmäinen eurooppalaisoperaattori Sukhoi SuperJet SSJ100-koneilla. Cityjet lentää wetlease lentoja eri yhtiöille ja myös Finnair on käyttänyt irlantilaisyhtiön koneita reiteillään.

Kauppojen kohteena oleva Cimber on tanskalainen alueellinen lentoyhtiö, jonka SAS osti helmikuussa 2015. Tuolloin tavoitteena oli joustavan alueellisen kasvun mahdollistaminen. Cimber on lentänyt Kööpenhaminasta alueellisia lentoja SAS:n omistamilla CRJ900-koneilla.

SAS on solminut kuusi vuotta käsittävän wetlease sopimuksen ja jatkaa nykyistä sopimusta kolmella vuodella. Kaikkiaan SAS on sopinut 22 CRJ900-koneen käytöstä Cityjetin kanssa.

SAS_CRJ900_taxiSAS:n yksitoista CRJ900 -konetta siirretään Cityjetille vähitellen helmikuusta 2017 lähtien vuoden puoliväliin mennessä. Cityjet vastaanottaa kymmenen uutta CRJ900-konetta vuoden 2017 puolivälistä lähtien aina vuoden 2018 alkuun saakka. Niiden on määrä korvata SAS:n aiemmat CRJ900-koneet.

"Tämä uusi sopimus SAS:n kanssa ja Cimberin tuoma kasvu auttaa Cityjetiä sen strategisessa kasvussa alueellisten lentojen tarjoajana ympäri Eurooppaa", kommentoi Cityjetin Pat Byrne.

"Toivotamme Cimber Airwaysin työntekijät tervetulleeksi Cityjet perheeseen, joka työllistää nykyisin 870 henkeä. Heistä lähes 200 on sijoitettuna Pohjolan alueelle", jatkoi Byrne.

Cimberin ja lentokoneiden myynnillä on kertaluontoinen noin 20 miljoonan kruunun vaikutus SAS:n vuoden ensimmäisen neljänneksen tulokseen.

Lue myös:
Cityjet tilaa jopa kymmenen uutta Bombardier CRJ900-konetta