Flybe operoimaan SAS:n syöttöliikennettä

SAS_tail_1Flybe ja SAS ovat solmineet sopimuksen syöttöliikenteen operoimiseksi talvikaudella 2015-2016. Flybe:n neljä uutta ATR72-600 -potkuriturbiinikonetta avustavat SAS:ia sen omassa tuotannossa kooten matkustajia Arlandaan. Yhteistyö Flyben kanssa alkaa syksyllä 2015 ja sopimus on kuusivuotinen.

Viimevuosina SAS on ottanut käyttöön entistä joustavampia tuotantoalustoja ulkopuolisten wetlease-sopimusten avulla. Yhteistyökumppaneiden pienemmät koneet sopivat reiteille, joilla tarvitaan vähemmän istuimia.

"Sopimus tekee tuotannostamme entistä tehokkaampaa", kommentoi SAS:n kaupallinen johtaja Flemming Jensen.

Flybe operoi lentoja kahdella 70-paikkaisilla moderneilla ATR72-600 -koneilla lokakuusta 2015 alkaen. Maaliskuuhun 2016 mennessä syöttöliikennettä operoidaan jo neljällä koneella.

Sopimus on myös laajennettavissa neljällä lisäkoneella. SAS:n väreihin maalatut ATR:t operoivat aluksi reiteillä Arlandasta Visbyyhyn, Kalmariin ja Turkuun.

"Sopimus Skandinavian suurimman yhtiön kanssa vahvistaa Flyben kasvustrategiaa ja olemme innoissamme pitkän sopimuksen tarjomasta potentiaalista", sanoi Flyben toimitusjohtaja Saad Hammad.

SAS vähensi kesällä 2014 lentopalveluiden ostoja suomalaiselta Blue1:lta, joka turvautui konemäärän pudotessa myös irtisanomisiin. Flybe puolestaan on vastikään ilmoittanut yhdessä Finnairin kanssa myyvänsä osuutensa Flybe Nordicista, jonka omistama Flybe Finland on operoinut syöttöliikennettä Finnairille.

 Lue myös: