SAS panostaa syöttöliikenteeseen - nyt ostettiin Cimber

SAS_tail_1SAS on solminut sopimuksen ostaakseen syöttöliikennettä operoivan Cimber A/S:n. Tanskalaisyhtiö on vuodesta 2004 lähtien operoinut SAS:n syöttöliikennettä kustannustehokkaalla tuotantoalustalla. SAS solmi vastikään alihankintasopimuksen englantilaisen Flybe:n kanssa.

Kauppojen myötä SAS voi siirtää pienempien koneiden operointia Cimberille. Sen laivastossa on nykyisin 12 Bombardier CRJ900-konetta, jotka operoivat Kööpenhaminasta. Kaupoilla haetaan entistä joustavampaa tuotantoa.

"Cimberin hankinta tuo SAS:lle erittäin kilpailukykyisen syöttöliikennealustan. Se mahdollistaa SAS:n operoinnin suuremmilla Airbus- ja Boeing-koneilla. Synergiaetujen avulla Cimber voi kehittää SAS:lle entistä suuremman syöttöliikenneverkoston, joka tuo etuja SAS:n asiakkaille", iloitsi SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

Cimberin nykyiset CRJ200- ja ATR72-koneet poistuvat laivastosta suunnitellusti myös SAS:n omistuksessa.

Cimberin historia ulottuu vuoteen 1950 saakka ja nykyisin se on operoinut sopimuslentoyhtiönä muille toimijoille. Cimberillä on ollut wetlease sopimus SAS:n kanssa, joka olisi päättynyt maaliskuussa 2015.

Lue myös: