Cseries sai viranomaisluvan ensilennolle

CS100_FTV1_1Bombardier Aerospace on saanut Kanadan ilmailuviranomaiselta Transport  Canadalta luvan Cseries-koneen ensilentoon. CS100 koelentokone FTV-1 (Flight Test Vehicle 1) on läpäissyt hyväksytysti kaikki viranomaisvaatimukset.

Seuraavaksi FTV-1 siirtyy nopean rullauksen kokeisiin joilla simuloidaan jo lentoonlähtönopeuksia. Ensimmäisen lennon odotetaan yhtiön mukaan edelleen tapahtuvan lähiviikkojen aikana. CSeriesin ensilentoa on viivästetty jo useita kertoja.

“Viisi vuotta työtä on takana ja nyt olemme saaneet historiallisen luvan koelentoon Transport Canadalta. Olemme valmiita Cseriesin ensilentoon, joka on historiallinen hetki Bombardierille ja muuttaa koko ilmailualaa”, iloitsi Bombardierin liikennekoneista vastaava johtaja Mike Arcamone.

“Cseriesin parissa työskentelevät ryhmät ovat viime viikkojen aikana tehneet kovasti töitä ja kone varmistettu toimivaksi ohjaajien työtä varten. Odotamme optimaalisia sääolosuhteita ja Cseries nousee pian taivaalle”.

Cseriesin ensilentoa voi aikanaan seurata Bombardierin sivuston kautta osoitteessa: http://www.cseriesfirstflight.bombardier.com/

Tutustu viimeisiin valmisteluihin ennen Cseriesin ensilentoa Bombardierin Jim Brownin kanssa.