EasyJet avaa suorat lennot Lontoosta Rovaniemelle

easyjet_A320_250th_1Halpalentoyhtiö EasyJet avaa talvikaudelle suoran reitin Lontoon Gatwickistä Rovaniemelle 31. lokakuuta 2018 alkaen. Lapin matkailun kasvu jatkuu edelleen ja Finavia investoi merkittävästi Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemiin.

EasyJet panostaa nyt reittiverkostonsa kehittämiseen kohti Lappia. Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välistä reittiä tullaan lentämään kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, 31.10.2018 alkaen. EasyJet odottaa jopa 13 000 matkustajaa reitille ensimmäisen talvikauden aikana.

Rovaniemi, joulupukin virallinen kotikaupunki, on suosittu matkakohde niin britti- kuin muidenkin kansainvälisten turistien keskuudessa. Rovaniemi toimii myös kätevänä porttina muualle Lappiin.

”Olemme todella tyytyväisiä, että pystymme lisäämään Lontoosta reitin kohteeseen, jonne aiemmin ei juuri ole ollut edullisia lentoja. Reitti tulee varmasti olemaan suosittu erityisesti perheiden keskuudessa, jotka tulevat vierailemaan joulupukin luokse ja houkuttelee matkailijoita, jotka toivovat näkevänsä revontulet”, sanoo Sophie Dekkers, EasyJet UK:n kaupallinen johtaja.

Finavialla on käynnissä Rovaniemen lentoaseman laajentaminen, jonka myötä terminaalipinta-alaa kasvatetaan 75 prosenttia vuoden 2019 joulusesonkiin mennessä. Investoinnilla tuetaan nimenomaan Lapin matkailun kehitystä.

 ”Mahtavaa, että uusi yhteys mahdollistaa turisteille joulun taian kokemisen Napapiirillä vuoden ympäri. Revontulia näkee elokuusta huhtikuuhun, ja Rovaniemellä tarjotaan myös paljon erilaisia aktiviteetteja. Talvisin turistit käyvät esimerkiksi huskyajeluilla, porofarmeilla, moottorikelkkailemassa ja laskettelemassa”, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Finavia kokee Lontoo Gatwick–Rovaniemi -reitin avauksen tärkeänä virstanpylväänä Lapin matkailun kehittämisessä. Edellisenä talvikautena sekä vuonna 2016 kyseistä reittiä lensi kuitenkin jo Norwegian.

 ”Keväällä tehty investointipäätös tehtiin nimenomaan Lapin matkailun kasvun mahdollistamiseksi. Olemme todella iloisia, että olemme osana mahdollistamassa matkailijoiden suoraa yhteyttä Lappiin. Tämän uuden reitin avaaminen todistaa myös Lapin vetovoimaa matkailukohteena. Matkailun kehittämiseksi on tärkeää, että lentoyhtiön, lentoasemien ja Visit Rovaniemen yhteistyö pelaa saumattomasti myös tulevaisuudessa”, kiittelee johtaja Jani Jolkkonen Finaviasta.

Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittilän (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

Finavian investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Lue myös: