EgyptAirin A320 kaapattiin kotimaanlennolla

A320_egyptair_flyfinland_kalleahtola(päivittynyt 15.40) EgyptAirin lento MS181 Aleksandriasta Kairoon kaapattiin. Airbus A320 (SU-GCB, kuvassa) laskeutui Larnakaan Kyprokselle. Suurin osa koneessa olleista on vapautettiin heti. Kaappaaja antautui iltapäivällä.

EgyptAirin mukaan koneessa oli 81 matkustajaa. Koneen kaappasi mies, jolla ilmeisesti on räjähdevyö. Airbus oli kaappauksen tapahtuessa jo lähestymisvaiheessa Kairon kansainväliselle lentoasemalle.

Matkustajista vapautettiin Larnakassa kaikki paitsi kolme. He jäivät koneeseen neljän miehistön jäsenen ja kaappaajan kanssa. Kenttä on suljettu.

Juuri ennen kaappaajan antautumista yksi henkilö, ilmeisesti lentäjä, poistui koneesta ohjaamon sivuikkunan kautta. Hän liukui maahan hätäpoistumista varten koneessa olevaa köyttä pitkin.

Kaappaajan kerrotaan olevan Egyptin kansalainen. Viranomaisten mukaan taustalla on avioero. Miehen ex-vaimo asuu Kyproksella. Häneltä ei löydetty räjähteitä.

Aviation Safety Networkin tietokannan mukaan EgyptAirin matkustajakone on vuosina 1976-2016 kaapattu kahdeksan kertaa. Tuorein tapaus on vuodelta 2009.