Ensimmäinen 787-9 valmistautuu ensilentoon (kuvalinkki)

ANZ_livery1net_airnewzealandEnsimmäistä pidennettyä Boeing 787-9 Dreamlineria (ZB001) siirrettiin viime viikolla tehdasalueella kaikessa hiljaisuudessa. Kuvaajia oli kuitenkin paikalla. Nyt tehtaan väliaikaisissa väreissä kuvattu kone luovutetaan alkavan testiohjelman jälkeen Air New Zealandille. Lopullisesti siihen tulee toinen yhtiön uusista musta-valkoisista maalauskaavioista.

ZB001 on 126. valmistunut Dreamliner ja se on ensimmäinen neljästä 787-9-ohjelman testikoneista. Koneen ensilennon odotetaan tapahtuvan kesän aikana. Boeing ei mitenkään julkistanut koneen ensimmäistä "esiintymistä", mutta kentän laidalla päivystävät konekuvaajat olivat valppaina.

Boeing 787-9-konetta siirretään: kuvalinkki Seattle PI

 Käytössä olevaa 787-8-konetta 6,07 metriä pidempi 787-9 kuljettaa tyypillisesti 40 matkustajaa aiempaa versiota enemmän. Suurin lentoonlähtöpaino nousee noin 10 prosenttia ja lentomatka pitenee neljä prosenttia.

ANZ_livery2net_airnewzealandEnsimmäinen valmistunut 787-9 luovutetaan testiohjelman päätyttyä Air New Zealandille. Yhtiö esitteli kesäkuussa graafisen mustavalkoisen värityskaavion, jossa keskeistä osaa näyttelee maan tunnuskasvi saniainen.

Uudesta liverystä on kaksi versiota. Useimmat koneet saavat version, jossa on valkoinen etuosa. Muutamiin erikoisyksilöihin maalataan kokomusta runko.

 

Video koneen siirrosta: Vimeo