Ensimmäinen Boeing 787-9 valmistui maalauksesta - Air New Zealand sai uudet värit

Air-New-Zealand-787-9Boeingin maalauslinjaston ovet aukesivat paljastaen ensimmäisen 787-9 Dreamlinerin. Ensimmäinen koneyksilö luovutetaan Air New Zealandille yhtiön uusissa väreissä. Kone on maalattu mustaksi, takarungossa on iso saniaisenlehti ja pyrstöä koristaa Air New Zealandin logo.

Nyt lopullisen maalauksen saanut Dreamliner (ZN-NZE) on osallistunut Boeingin koelento-ohjelmaan. Se on samalla ensimmäinen asiakkaalle luovutettava suurempi Boeing 787-9.

Air New Zealand esitteli kesäkuussa 2013 uuden graafisen mustavalkoisen värityskaavion, jossa keskeistä osaa näyttelee maan tunnuskasvi saniainen. Uudesta liverystä on kaksi versiota. Useimmat koneet saavat version, jossa on valkoinen etuosa (kuva alla).

ANZ_livery1net_airnewzealandValkoisia koneita nähdään lähikuukausien aikana yhtiön kotimaanlaivastossa. Muutamiin erikoisyksilöihin maalataan nyt esitelty kokomusta runko.

Air New Zealand aikoo aloittaa lennot konetyypillä reitillä Aucklandista Perthiin myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Yhtiö on tilannut kaikkiaan 10 787-9 -konetta.

Ensimmäistä 787-8-konetta 6,07 metriä pidempi 787-9 kuljettaa tyypillisesti 40 matkustajaa aiempaa versiota enemmän. Suurin lentoonlähtöpaino nousee noin 10 prosenttia ja lentomatka pitenee neljä prosenttia.

Kaikkiaan 26 asiakasta on tilannut yhteensä 405 suurempaa 787-9 Dreamlineria. Määrä on noin 39 prosenttia kaikista Dreamliner-tilauksista.

Lue myös: