Espanjalainen Aerometallic osti kotimaisen ilmailuosaaja Patricompin

Patria_flagsPatrian teollisuusalueelle Jämsän Hallissa toimiva Patricomp Oy on myyty espanjalaiselle Aerometallicille. Osana Ilmailuvoimien lentokonetehtaasta 1920-luvulla alkunsa saanut Patricomp on  erikoistunut alumiinisten ohutlevyosien ja kokoonpanojen valmistamiseen ilmailuteollisuuden käyttöön.

Kauppojen myötä Aerometallic vahvistaa teknistä osaamistaan ja tuotannollista kykyään. Samalla Patricompille avautuu uusia mahdollisuuksia ilmailuteollisuudessa laajempien markkinoiden myötä. Patricompilla on 42 työntekijää.

Patricomp Oy:n päätuotteet ovat Embraer E-170/190 matkustamon paineseinä sekä Airbus A350 korkeusvakaajien kärjet.

Tuotantoa on myös seuraaviin lentokonetyyppeihin ja helikoptereihin: Embraer ERJ-145, Airbus A320, A380, A400M, Pilatus PC-12, Airbus Helicopters SuperPuma sekä Suomen Ilmavoimien kalusto.

Aernnova on johtava ilmailualan yritys keskittyen ilma-alusten rakenteiden ja komponenttien kuten siipien, peräsimien ja runkolohkojen suunnitteluun ja valmistukseen.

Vahvalla osaamisellaan suunnittelussa, valmistuksessa ja projektin johdossa Aernnova tukee kustannustehokkaasti asiakkaitaan globaalisti. Aernnovan yksiköitä ovat Assembly, Engineering, Composites ja Metallic Components.

Aernnovan pääkonttorin sijaitsee Espanjassa. Tämän lisäksi yhtiöllä on 20 toimipistettä Espanjassa, Meksikossa, Brasiliassa, USAssa, Romaniassa sekä projekteja Intiassa ja Kiinassa. Liikevaihtoa konsernilla oli vuonna 2014 noin 615 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 4700 josta yli 1000 suunnittelussa.

Lue myös: