RUAG osti Patrian avaruusliiketoiminnan

Patria_flagsSveitsiläinen RUAG on ostanut Suomen avaruustuotteiden johtavan toimijan Patrian  avaruusdivisioonan. Kaupat sisältävät liiketoiminnan ja kiinteän omaisuuden lisäksi 32 työntekijää. Suomessa toimintoja jatkaa RUAG Space Finland.

 

Patrialla on yli 20 vuoden kokemus avaruusohjelmista ja se on Suomen johtava avaruustuotteiden toimittaja. Se on toimittanut laitteistoja avaruusaluksiin avaimet käteen -periaatteella. Patria on vastannut suunnittelusta, tuotekehityksestä, valmistuksesta ja testauksesta. Lisäksi sillä on vankka järjestelmien ja alijärjestelmien asiantuntemus.

rosetta_3_net_esa"Patrian avaruusliiketoiminnan hankinta mahdollistaa tuotepohjamme laajentamisen avaruustekniikalla. Kaupat auttavat meitä parantamaan asemiamme erityisesti kaupallisten satelliittien markkinoille", kertoi RUAG:n toimitusjohtaja Urs Breitmeir.

RUAG (alunperin Rüstungs Unternehmen Aktiengesellschaft) on sveitsiläinen ilmailu- ja puolustusteknologia-alan yritys.

"Patria ja RUAG ovat molemmat laadukkaita maailmanluokan korkean teknologian valmistajia ja strategian yhtyvät hyvin. Kauppa tarjoaa paremmat kasvumahdollisuudet avaruusyksiköllemme", kommentoi Patrian Jukka Holkeri.

Patrian avaruusdivisioona on ollut onnistuneesti mukana useissa satelliittiprojekteissa. Yhtiön osaamista on hyödynnetty mm. Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Sentinel2-kartoitussatelliitissa, EarthCARE:ssa ja Gaia avaruusteleskoopissa.

Tällä hetkellä Patria on mukana ESA:n Solar Orbiter -hankeessa, jossa se vastaa tehonjakoyksiköstä. Se on jatkoa menestyksekkäälle kymmenvuotiselle Rosetta-luotan projektille (kuva yllä).

Lue myös: