Etihad jälleen ostoksilla – Darwin Airlinesta Etihad Regional

Etihad_engine_1Etihad Airways jatkaa ostosmatkaansa Euroopassa ja on nyt hankkinut 33,3 prosentin osuuden sveitsiläisestä Darwin Airlinesta. Kauppojen avulla on tarkoitus saada kerättyä liikennevirtoja Euroopan toissijaisista kaupungeista Etihadin reittiverkostoon.

Viranomaishyksynnän jälkeen Darwin Airlinesta tulee jatkossa Etihad Regional, joka syöttää liikennettä pienemmistä kaupungeista Etihadin reittiverkostoon. Kesäkuussa 2014 Etihad avaa myös uuden päivittäisen reitin Abu Dhabista Darwin Airlinen kotikentälle Zurichiin, josta tulee myös Etihad Regionalin liikenteen uusi solmukohta. Etihad Airways lentää Sveitsissä nykyisin jo Geneveen.

Viranomaishyväksynnän saamisen jälkeen Darwin Airlinesta tulee jo seitsemäs Etihadin yhteistyölentoyhtiö. Euroopassa se on jo neljäs ja samalla ensimmäinen, joka brändätään Etihad Regionaliksi.

“Tämä on muutoksen askel Etihad Airwaysille. Uuden partnerimme Darwin Airlinen kanssa luomme uuden lähestymistavan lentoyhtiöiden reittiverkoston laajentumiselle”, kommentoi Etihad Airwaysin toimitusjohtaja James Hogan.

“Muutos on iso uutinen myös Darwin Airlinelle uusien investointien, kasvavan myynnin ja markinoinnnin kautta. Yhtiöllä on mahdollisuus hyötyä Etihad Airwaysin maailmanlaajuisesta reittiverkostosta”, jatkaa Hogan.

Darwin Airlinen kotikenttä on Sveitsin Luganossa ja yhtiöllä on iso liikenteen solmukohta Genevessä. Darwin Airline operoi 21 kohteeseen Euroopassa kymmenen 50-paikkaisen Saab 2000-potkuriturbiinikoneen laivastolla.

DarwinAirline_S2000_1Vuoden 2014 puoliväliin mennessä Darwin Airlinen lisää verkostoonsa 21 uutta reittä ja 18 uutta kohdetta. Muutkoksen jälkeen reittiverkostosta pääsee Etihadin jatkolennoille Genevestä, Amsterdamista, Pariisista, Düsseldorfista ja Belgradista. Nykyisen verkoston kattaessa jo Berliinin tarjoutuu asiakkaille hyvät yhteydet Etihadin kumppanin Air Berlinin reittiverkostoon myös Düsseldorfista aina Yhdysvaltoja myöten. Belgradin kautta matkaa voi jatkaa Air Serbian siivin.

Darwin Airlinen koneisiin tulee näkyvästi esille uusi Etihad Regional –brändi, jonka lisäksi koneissa tulee näkymään operated by Darwin Airline, yhtiön nykyinen logo sekä Sveitsin lippu. Lentoja jatketaan Darwin Airlinen koodeilla.

“Eurooppalaismatkustajat saavat mahdollisuuden matkustaa pienistä kaupungeista Etihad-brändätyille lentokoneilla Abu Dhabin kautta lähes minne tahansa maailmassa”, julistaa Hogan.

Etihad Airwaysillä on vähemmistöosuudet Airberlinistä (29%), Air Seychellellistä (40%), Virgin Australiasta (19,9%) ja Aer Linguksesta (3%). Yhtiöllä on lisäksi viranomaishyväksyntä 24 prosentin osuuteen Intian Jet Airwaysistä ja tammikuussa 2014 sen omistukseen siirtyy myös 49 prosenttia Air Serbiasta.