European Airshow Council palkitsi Perttu Karivalon 20-vuotisen työn lentonäytösjohtajana

perttu_karivalo_EAC_EricCoeckelberghs_AviationPhotocrew_1European Airshow Council (EAC) on eurooppalaisten lentonäytösjärjestäjien, esiintyjien ja toimijoiden katto-organisaatio. Suomalainen Perttu Karivalo palkittiin viikonloppuna järjestön kokoontumisessa Maltalla alan arvostetuimmalla Chairman's Award -palkinnolla. Karivalo on toiminut lentonäytösjohtajana vuodesta 1997 alkaen.

EAC on jo vuosia edesauttanut lentonäytösten kehittymistä, turvallisuuskulttuuria ja saattanut yhteen alan toimijat. Järjestön merkittävin oma tapahtuma on vuosittainen lentonäytöskonferenssi EAC Convention. Tänä vuonna se järjestettiin Maltalla 2.-4. maaliskuuta. Osallistujia lähes kolmesataa 22 eri maasta.

Konferenssi huipentui Airshow Dinner -illalliseen, jossa palkitaan merkittäviä lentonäytöstoimijoita. Kyse onkin eräänlaisesta lentonäytösmaailman Oscar-gaalasta. Tosin ehdokkaita ei koskaan julkisteta etukäteen ja palkinnon saaminen on siten aina yllätys.

perttu_karivalo_EAC_EricCoeckelberghs_AviationPhotocrew_2Tänä vuonna arvostetuimman Chairman's Awardsin sai pitkään lentonäytösten johtajana toiminut Perttu Karivalo. Tunnustus myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä lentonäytösten, lentonäytöskulttuurin ja toimintatapojen kehittämisestä.

"Palkinnon saaja on jatkuvasti osoittanut erinomaista yhteistyökykyä lentonäytösalalla. Hyvää työtä ja ansaittu tunnustus", EAC:n puheenjohtaja Gilbert Buekenberghs kehaisi puheessaan.

Karivalo on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on vastaanottanut kyseisen tunnustuksen.

"Tämä tuli täytenä yllätyksenä ja on todella iso kiitos siitä työstä, jota olen tehnyt lentonäytösten kehittämiseksi niin Suomessa kuin ulkomailla", kommentoi Karivalo palkintoaan.

"Meillä on Suomessa rautainen tiimi, jolla teemme lentonäytöksiä ja palkinto on kiitos koko tiimillemme laadukkaasta työstämme. Olen hyvin otettu palkinnosta ja arvostan sitä todella paljon", hän jatkoi.

perttu_karivalo_EAC_EricCoeckelberghs_AviationPhotocrew_3Perttu Karivalo on toiminut Suomen Ilmailuliiton päälentonäytösten johtajana vuodesta 2010 sekä johtanut lentonäytöksiä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Kuluvana vuonna Karivalo johtaa sekä Kaivopuiston lentonäytöksen 9. kesäkuuta Helsingissä että Seinäjoki International Airshow'n 10.-11. kesäkuuta.

Ensimmäinen suuri lentonäytös, jossa Karivalo oli mukana oli legendaarinen Oulu International Airshow 1997. Sen konevieraiden määrää tullaan tuskin koskaan Suomessa ylittämään. T.T.