Finavia: Lentoasemapalveluiden kysyntä jakautumassa maan eri osien välillä

Finavia_sign_2Lentokone on menettänyt kotimaassa asemaansa muille liikennemuodoille erityisesti lyhyillä matkoilla. Sen seurauksena lentomatkustuksen ja lentoasemapalveluiden kysyntä on Finavian mukaan selvästi jakautumassa maan eri osien välillä. Finavia onkin valmis sopeuttamaan toimintojaan kysynnän mukaisesti.

Heikko talouskehitys on vaikuttanut kotimaan reittien kysyntään ja sitä kautta Finavian tuottamien palveluiden kysyntään. Kotimaan lentomatkustus laski vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon aikana 0,4 prosenttia. Matkustajamäärä jäi 2,7 miljoonaan.

KariSavolainen_finaviaSuurin osa verkoston lentoasemista menetti matkustajia. Selittäviä tekijöitä ovat Suomen heikon taloudellisen kehityksen lisäksi eri liikennemuotojen välisen kilpailutilanteen muuttuminen sekä erot alueiden taloudessa ja vetovoimassa.

Verkoston lentoasemien matkustajamäärä oli 1,8 miljoonaa. Matkustajamäärä laski 4,7 prosenttia vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kotimaan liikenteen osalta verkostolentoasemilla oli laskua 0,4 prosenttia. Kansainvälinen liikenne väheni 14,3 prosenttia.

Rovaniemen lentoasemalla matkustajakehitys oli positiivista kasvun ollessa 6,1 prosenttia

"Finavia seuraa lentoliikenteen toimintaympäristön kehittymistä tarkasti ja sopeuttaa toimintaansa sen mukaan. Lisäksi tuemme monin tavoin alueita uusien lentoreittien houkuttelussa eri lentoasemille", kertoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Finavia aloitti vuonna 2014 verkostolentoasemiin kaikkiaan noin 35 miljoonan euron investoinnit. Niiden avulla panostetaan tulevaisuuteen Turun, Ivalon, Tampere-Pirkkalan, Rovaniemen, Kittilän, Oulun ja Vaasan lentoasemille.

Lue myös: