Finavia panostaa sujuviin turvatarkastuksiin - aihe tutuksi turvatarkastuspelillä

TurvajonoFinavia nostaa turvatarkastusasiat  kuluvan vuoden aikana entistä paremmin esille. Uudenlaisella panostuksella pyritään saamaan lentoasemien turvatarkastuslinjat etenemään mahdollisimman sujuvasti. Nyt on panostettu myös palveluun ja keskipisteenä on lentomatkustaja.

 
"Turvatarkastukset ovat välttämätön osa lentomatkustamista nykyään. Teemme jatkuvasti paljon työtä sen eteen, että tarkastukset sujuisivat matkustajien kannalta jouhevasti. On kuitenkin tärkeää, että myös lentomatkustajat perehtyvät turvatarkastukseen liittyviin ohjeisiin ennen matkaansa", sanoo Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho.

Turvatarkastusportti_1Turvatarkastus on pakollinen osa lentomatkustusta ja sen toimintaa säädellään tarkasti. Turvatarkastuksen säännöt pohjautuvat eurooppalaiseen lainsäädäntöön, ja Suomessa niiden noudattamista valvoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Ohjeiden ulkoa opetteleminen ei ole tarkoituksenmukaista, mutta hyvä on tietää, mistä ne tarvittaessa löytyvät.

"Tavoitteemme on tuoda esille, mitä turvatarkastuksesta on hyvä tietää etukäteen, miten siellä toimitaan ja mistä tietoa löytyy. Näin tuemme osaltaan koko lentomatkustamisen sujuvuutta, sillä jokainen lentomatka alkaa lentoasemalta ja jokainen lentomatkustaja läpäisee turvatarkastuksen", Saariaho kertoo.

Viime aikoina Finavia on uudistanut turvatarkastuspisteitä Helsinki-Vantaalla, Oulussa, Turussa ja Vaasassa. Turvatarkastajien koulutuksessa on puolestaan kiinnitetty erityistä huomiota hyvään asiakaspalveluun. Matkustajatyytyväisyystutkimusten mukaan lentomatkustajien tyytyväisyys turvatarkastuksiin on parantunut suomalaisilla lentoasemilla viime aikoina.

Pelaa Finavian Turvatarkastuspeliä

Tutustu matkustusohjeisiin Finavian verkkosivuilla