Finnair aloittaa muutosneuvottelut - koskee johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtäviä

FIN_A330A350_tailsFinnair aloittaa muutosneuvottelut, joissa se keskustelee henkilöstönsä kanssa suunnitelmastaan uudelleenjärjestellä organisaatiotaan mahdollisilla henkilöstövähennyksillä ja työtehtävien muutoksilla. Finnairin suunnitelma liittyy yhtiön 7. syyskuuta julkaisemaan uuteen strategiaan, joka keskittyy palauttamaan kannattavuuden. Finnair lentää tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana. 

Finnairin suunnitelman tavoitteena on rakentaa yhtiön eri toiminnot sellaisiksi, että niiden henkilöstömäärä vastaa Finnairin kokoa ja yhtiön toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia. Suunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti, joista noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa.

Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5300 työntekijää. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä tai muita täysin operatiivisissa tehtävissä toimivia. 

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Muiden toimien ohella, joudumme valitettavasti keskustelemaan myös sellaisista keinoista Finnairin tervehdyttämiseksi, jotka ovat henkilöstölle raskaimpia”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. 

Osana neuvotteluita käsitellään sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä. Finnair tarjosi uudelleentyöllistymistä edistävää sosiaalisen tuen kokonaisuutta vuonna 2020 pandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi työnsä menettäneille finnairilaisille hyvin tuloksin. 

Muutosneuvottelut henkilöstön kanssa alkavat 5. lokakuuta ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Finnair käy parhaillaan keskusteluja kaikkien tärkeiden sidosryhmiensä kanssa muutoksista, joita tarvitaan Finnairin kannattavuuden parantamiseksi. Henkilöstönsä kanssa Finnair keskustelee myös työehtojen muutoksista, joilla niin ikään vähennettäisiin yksikkökustannuksia.

Artikkeli: Finnairin Topi Manner: katsomme itään, etelään ja länteen – sopeudumme uusiin realiteetteihin

Lue myös: