Finnair Cargo sai IATA:n PHARMA CEIV -sertifioinnin ensimmäisenä maailmassa

Fi_Cargo_pharma_1(päivittynyt 1.7 09.40) Finnairille ja Finnair Cargolle on myönnetty kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n Pharma CEIV-sertifikaatti ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa. Finnair aikoo panostaa kovasti lääketeollisuuden tarvitsemiin ja erikoisvaatimukset täyttäviin kuljetuksiin.

IATA:n edustajat luovuttivat sertifikaatit Finnairin kaupalliselle johtajalle Juha Järviselle Finnairin HOTT-pääkonttorissa Vantaalla.

”Haluamme olla lääketeollisuuden tuotteiden kuljetuksessa kehityksen kärjessä ja tarjota asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua. Meille on kunnia olla maailman ensimmäinen IATA CEIV Pharma -sertifioitu lentoyhtiö”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Fi_Cargo_pharma_3Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Handling programme (CEIV Pharma) -sertifiointiohjelma on osoitus kuljetusketjun toimivuudesta.

“Olemme iloisia voidessamme myöntää Finnairille ja sen Helsingin lentokentälle IATA:n CEIV Pharma -sertifikaatin ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa. Finnairin tilat, erinomainen laadunvalvontajärjestelmä, ammattitaitoinen henkilöstö ja sertifioinnit asettavat esimerkin muille. Haluan onnitella Finnairia tästä saavutuksesta", sanoo Rafael Schvartzman, IATA:n Euroopan-johtaja.

Kuljetuksien lämpötiloista huolehditaan tarkkojen rajojen mukaan niin maantiellä kuin ilmakuljetuksissa ja varastoinnissa. Finnairin Airbus laajarunkokoneiden rahtiruumiin on asennettu lämpötilan säätöjärjestelmä ja yhtiön uudessa rahtiterminaalissa on erikseen alueet pilaantuville tuotteille.

Fi_Cargo_pharma_2Lääketeollisuudentuotteet, kuten rokotteet ja biotech-lääkkeet, kuuluvat herkimmin pilaantuvien lentorahtina kuljettavien tuotteiden joukkoon.

päivitys 1.7 09.40: lisätty Juha Järvisen ja Rafael Schvartzman kommentit .

Lue myös: