Finnair ilmastonmuutosta torjuvien yritysten kärkikastissa

Finnair_A340_OHLQCFinnair on valittu Carbon Disclosure Project (CDP) -järjestön Climate Performance Leadership Index (CPLI) 2014 -indeksin A-luokkaan. Valintaan on päädytty niiden toimien perusteella, joilla Finnair pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja ilmastonmuutokseen liittyviä liiketoimintariskejä.

Indeksissä on mukana 187 pörssiyhtiötä, joiden katsotaan toimivan esimerkillisesti ilmastonmuutosta vastaan. A-luokkaan pääsevät yritykset määrittää CDP. Kyseessä on riippumaton järjestö, joka tarjoaa ainoan maailmanlaajuisen ympäristötiedon raportointijärjestelmän. Taustalla toimii 767 sijoittajaa, joiden yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on noin 92 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli yli kolmasosa koko maailman sijoitetusta pääomasta.

Lähes 2 000 pörssiyhtiön toimittamia tietoja on arvioitu riippumattomasti CDP:n arvostetulla pisteytysmenetelmällä, ja yhtiöt on asetettu arvion perusteella paremmuusjärjestykseen. Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka sai parhaan arvosanan (A) ilmastotoimiensa tuloksellisuudesta ja ansaitsi paikan ilmastonmuutosta hillitsevien yritysten maailmanlaajuisessa kärkikastissa.

Finnair_A350_Vauramo_1”Lentäminen on erittäin energia- ja pääomavaltaista toimintaa. Kun pystymme tehokkaasti mittaamaan ja raportoimaan näihin asioihin liittyvää tietoa, meidän ja osakkeenomistajiemme on helpompi ymmärtää Finnairin ilmastovaikutusta ja toisaalta pyrkiä aktiivisesti hillitsemään sekä ilmastovaikutusta että kustannuksia”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

”CDP:ltä saamamme tunnustus on osoitus siitä, että olemme sitoutuneet täyttämään markkinoiden ja lainsäädännön vaatimukset, jotka muuttuvat nopeasti ilmastonmuutoksen vuoksi.”

”Maailman kasvihuonekaasupäästöt kasvavat yhä, ja jos niitä ei saada hallintaan, taloudelliset riskit ovat suuret”, sanoo CDP:n toimitusjohtaja Paul Simpson.

”Ilmastonmuutoksen hillitsemiselle ei ole vielä koskaan ollut yhtä vahvoja tai kiireellisiä liiketoiminnallisia perusteita kuin nyt. Tästä syystä onnittelemme niitä yrityksiä, jotka ovat päässeet CDP:n Climate Performance Leadership Indexin A-luokkaan. Nämä yritykset vastaavat markkinoiden vaatimuksiin ympäristövastuusta ja edistävät siten kestävän talouden toteutumista.”

neste_tankkaus_1Finnairin tavoitteena on vähentää istuinta kohden laskettuja hiilidioksidipäästöjään 24 prosenttia vuoden 2009 tasosta vuoteen 2017 mennessä.

Finnair pyrkii saavuttamaan tavoitteensa ja parantamaan ympäristötoimiensa tuloksellisuutta modernilla laivastolla, käyttämällä kevyitä rahtikontteja ja lentäjät operoivat koneita jatkuvan liu'un CDO-lähestymisillä. Yhtiö on myös mukana Helsinki-Vantaan biopolttoaineprojektissa, jossa kentästä suunnitellaan biohubia. Myös Finnairin toimistotilat on siirretty LEED Platinum -sertifioituun pääkonttoriin Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

CDP:n ilmastotoimien tuloksellisuudesta antamien pisteiden avulla institutionaaliset sijoittajat ja sidosryhmät voivat arvioida ja seurata yritysten pyrkimyksiä hillitä ilmastonmuutosta. Tulokset ovat sijoittajien ja muiden sidosryhmien saatavilla eri kanavien (esimerkiksi Bloombergin) kautta, jotta ne voivat arvioida yritysten valmiutta vastata markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin ja päästösääntelyyn.

CDP:n Climate Performance Leadership Index 2014 -indeksin A-luokkaan sekä kaikkien tänä vuonna CDP:n ilmastonmuutosohjelmaan julkisesti osallistuneiden yritysten ilmastoraportteihin voi tutustua CDP:n verkkosivuilla www.cdp.net.