Finnair keskeyttää lennot Kiinan Nanjingiin väliaikaisesti - Shanghai perutaan yhdeltä viikolta

A350_x3_A330Finnair ilmoitti 11. marraskuuta keskeyttävänsä lennot Helsingin ja Nanjingin välillä väliaikaisesti. Keskeytys tulee voimaan 20. marraskuuta 2020 alkaen. Syynä on lentoyhtiöille asetettujen koronavirustapausten rajan ylittyminen, joiden perusteella lennot on keskeytettävä yhdeksi tai useammaksi viikoksi tapausten määrästä riippuen.

Finnair kertoo lentojen perumisen syynä olevan Kiinan viranomaisten lentoyhtiöille asettamasta rajasta koronavirustapauksille, jotka todetaan maahan saapuneilla matkustajilla kahden viikon karanteenin aikana maahan saapumisen jälkeen.

Kaikille Kiinaan saapuville matkustajille tehdään koronaviruksen PCR-testi, jota seuraa 14 päivän mittainen omakustanteinen karanteeni viranomaisen osoittamassa paikassa. 

Lentoja Nanjingiin on ollut tarjolla kerran viikossa. Finnair ei ole kommentoinut koska Nanjingin lentoja mahdollisesti jatketaan.

 Finnair jatkaa edelleen liikennöintiä Helsingin ja Shanghain kerran viikossa, mutta yksittäinen lento Shanghaihin perutaan 19.11.2020 sekä samoin sen paluulento 21.11.2020 perutaan. 

Kiinan ilmailuviranomainen ilmoitti kesäkuussa 2020 maan avatessa rajojaan tiukkoja ehtoja lennoille. Mikäli lentoyhtiön operoimalla reitillä kulkevien matkustajien joukosta löytyy 5-9 positiivista covid-19 -testitulosta lentoyhtiön oikeus lentää reittiä keskeytetään yhdeksi viikoksi. Mikäli positiivisia testituloksia saadaan kymmenen tai enemmän keskeytetään lentoyhtiön operointi reitillä neljän viikon ajaksi. Pekingin osalta rajat ovat tätäkin tiukemmat.

Finnair palautti lentoyhteydet Helsingin ja Shanghain sekä Hongkongin välille heinäkuussa ja  Nanjingiin syyskuussa.

Asiakas, jonka lento on peruttu voi siirtää matkaansa ilman kuluja enintään 360 päivää eteenpäin siitä päivästä, kun muutos tehdään. Varauksen voi myös perua kokonaan ja hakea takaisinmaksua käyttämättömästä lentolipusta tai sen osasta.

Finnair pyrkii etsimään asiakkailleen vaihtoehtoisen lennon määränpäähän toisella Finnairin yhteydellä. Vaihtoehtoisia lentoja on tällä hetkellä kuitenkin saatavilla hyvin rajoitetusti. 

Normaalioloissa Finnair lentäisi Manner-Kiinassa Nanjingin ja Shanghain lisäksi Pekingin Capitalin lentokentälle, Pekingin Daxingiin, Guangzhouhin ja Xianiin. Näistä kohteista Xian ja Daxing jäävät ilman lentoja vielä IATA 2021 kesäaikataulukaudella.


Reittioikeuksia on peruttu tilapäisesti useilta lentoyhtiöiltä

Kiina on perunut samasta syystä reittioikeuksia tilapäisesti useilta lentoyhtiöiltä. Eri pituisten rajoitusten kohteeksi ovat joutuneet ainakin Air China, China Eastern Airlines, Iraqi Airlines, Turkish Airlines, Uzbekistan Airlines, Egypt Airlines, Ethiopian Airlines ja Cambodian Airlines.

Peruttuja reittioikeuksia ei voi käyttää muilla kaupunkipareilla.


Kiina tiukensi maahansaapuvien matkustajien koronavirustestiohjeistusta 7. marraskuuta

Kaikilla matkustajilla, jotka aloittavat matkansa Suomesta tai kulkevat Kiinaan Helsingin kautta 7.11.2020 tai sen jälkeen, tulee olla negatiivinen koronaviruksen PCR- (nenänielusta) ja IgM-vasta-ainetestitulokset (suoniverinäytteenä), jotka on otettu aikaisintaan 48 tuntia ennen matkaa.

Koronavirustestit tulee tehdä erikseen kaikilla eri lentoasemilla matkan aikana, mukaan lukien Helsinki-Vantaalla ennen kuin matka jatkuu Kiinaan.

Tämän seurauksena matkustajan tulee lähteä matkalla jo suunniteltua aiemmin, jotta aika riittää vaadittujen testien tekemiseen ja testitulosten saamiseen. Vaihtoaika Helsingissä on n. 24 tuntia. Testivaatimus kauttakulkuasemalla ei koske kotimaan lennoilta saapuvia matkustajia.

Finnair pyrkii helpottamaan matkustajan oloa lentoasemalla ylimääräisen päivän aikana. Matkustaja voi noutaa comfort-paketin transfer-palvelupisteestä. Kyseinen pakkaus sisältää tyynyn, huovan, tohvelit, hygieniatuotteita sisältävä matkapakkauksen, vesipullon, suihkumahdollisuuden sekä palvelusetelin, joka on käytettävissä lentoasemalla.

Tarkat ja viimeisimmät toimintaohjeet löytyvät Finnairin verkkosivustolta.

Lue myös: