Finnair myy kolme ulosvuokrattua Embraer 170 -matkustajakonetta

embraer170_finnair_embraerFinnairin laivastoa hallinnoiva tytäryhtiö Finnair Aircraft Finance Oy (FAF) on solminut yhdysvaltalaisen lentokoneiden leasing-yhtiö Infinity Aviation Capital LLC:n kanssa aiesopimuksen, jonka mukaan FAF myy kolme Embraer 170 ‑lentokonetta Infinity Aviation Capital LLC:n osakkuusyhtiöille.

Sopimuksen arvo on noin 40 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kauppojen odotetaan toteutuvan vuoden 2014 toisella puoliskolla. Embraerien myynnillä ei ole merkittävää vaikutusta Finnairin vuoden 2014 tulokseen.

Lentokoneista kahta operoi tällä hetkellä Kenya Airways ja yhtä Aerolitoral Mexico. Kauppojen toteuduttua koneita operoi Aeromexico Connect.

Yhtiö keskittyy ydinliiketoimintaansa ja tämän kaupan toteutumisen jälkeen Finnair Aircraft Finance Oy:n omistaa vain Finnairin tai sen osakkuusyhtiö Flybe Finlandin operoimia lentokoneita.

Aiemmin Finnair on siirtänyt 12 suurempaa sadan matkustajapaikan Embraer 190 -lentokonetta Flybelle. Flybe Nordicille on vuokrattu myös kaksi E170- ja 12 ATR-konetta.

Lue myös: