Finnair paikkaa Airberlinin jättämää aukkoa - lisälentoja ja kapasiteettia Saksaan

A321ER_6Finnair vastaa odotetusti Saksan muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja lisää kapasiteettiia useisiin kohteisiin. Finnairin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Airberlinin vaikeuksien seurauksena Finnair lisää lentoja Berliiniin ja kasvattaa konekokoa.

Osana kasvustrategiaansa Finnair lisää kapasiteettiaan useisiin Saksan nykykohteisiinsa tulevalle talvelle ja kesälle 2018. Maaliskuun lopulta 2018 lähtien Finnair lentää Helsingin ja Berliinin välillä neljästi päivässä, kun se nyt lentää Berliiniin kolmesti päivässä. Kaiken kaikkiaan Finnairin kapasiteetti Helsingin ja Berliinin välillä kasvaa 145 000 paikalla seuraavan vuoden aikana.

Finnair_A321_TO

Finnair myös lisää kapasiteettia Düsseldorfiin, Frankfurtiin ja Müncheniin kasvattamalla lentojen konekokoa tulevalla talvikaudella. Kaikkiaan muutokset tuovat 280 000 lisäpaikkaa Finnairin Saksan lennoille.

Viime kuussa Finnair ilmoitti lisäksi aloittavansa päivittäiset vuorot Stuttgartiin 23. huhtikuuta 2018. Reittiavauksen myötä Finnair lentää päivittäin kaikkiaan kuuteen kaupunkiin Saksassa – Berliiniin, Düsseldorfiin, Frankfurtiin, Hampuriin, Müncheniin ja Stuttgartiin.

Finnairin pitkäaikainen yhteistyökumppani Airberlin ajautui elokuussa talousvaikeuksiin ja yhtiön toimintaa ollaan ajamassa alas. Yhtiöillä on ollut laajaa codeshare-yhteistyötä useiden vuosien ajan, jonka myötä Finnair on saanut erityisesti Berliinin alueelta matkustajia kaukoreiteilleen.

AirBerlin_tail_HELFinnairin lennoille on ollut vahva kysyntä paitsi Suomesta ja Saksasta myös Aasiasta, Venäjältä, Yhdysvalloista ja Baltian maista.

”Finnair kasvaa ja laajentaa jo ennestään vahvaa jalansijaansa Saksassa, joka on yksi keskeisistä markkinoistamme”, kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

”Kysyntä Saksan ja Aasian välillä on kasvanut tasaisesti, mikä Helsingin nopeiden ja tehokkaiden vaihtojen ansiosta on luonut meille hyvät kasvumahdollisuudet. Yksin viime vuonna myynti Aasian ja Saksan välillä kasvoi kaksinumeroisin luvuin, ja erityisen vahvasti kasvoi Japanin-liikenne.”

Lue myös: