Finnair paikkaa konevajettaan - vuokraa toisenkin ATR-koneen liettualaisoperaattori DAT LT:ltä

SE-MDC_081118Finnair vuokraa ATR-koneen ja miehistön tanskalaisen Danish Air Transportin liettualaiselta tytäryhtiöltä DAT LT:lta 23. elokuuta 2019 alkaen.  Finnair paikkaa wetlease-koneella lähiliikenteen tilapäistä konevajetta. Lentoja operoi jo nykyisin toinenkin liettualaisoperaattorin potkuriturbiinikone.

 DAT LT:ltä vuorattavan ATR 42-300 -potkuriturbiinikoneen ohjaamo- ja matkustamomiehistö tulevat liettualaisoperaattorilta. Lentojen palvelukonsepti on Finnairin.

Finnair pyrkii tiedottamaan asiakkaitaan lentokoneen ja operaattorin vaihdoksesta tekstiviestein. Kone voi kuitenkin vaihtua Finnairin mukaan nopealla varoitusajalla. Asiakkaan halutessa vaihtaa lentoa operaattorimuutoksen seurauksena tulee hänen ottaa yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.

NRR_livery_4Liettualaisoperaattori on jo pitkään ollut Finnairin valinta vuokrakonetapauksissa. Nykyisinkin DAT LT:n toinen kone paikkaa Norran ATR-koneiden matkustamouudistusten aikana ja sen osalta vuokrasopimus on voimassa joulukuuhun 2019 saakka.

Matkustamouudistuksen yhteydessä Norran ATR-koneet maalataan Finnairin väreihin.

Danish Air Transport on Finnairin osaomistusyhtiö Norran pääomistaja 60 prosentin osuudella. Finnair omistaa yhtiöstä 40 prosenttia.