Finnair peruu lennot Tel Aviviin 30. maaliskuuta 2024 saakka - toistaiseksi ei lentoja Israelin ilmatilaan

A321ER_2Finnair ilmoitti 10. lokakuuta peruvansa kaikki lentonsa Israelin Tel Aviviin maassa valitsevan tilanteen seurauksena IATA-talviaikataulukauden loppuun saakka eli 30. maaliskuuta 2024 asti. Finnair pitää turvallisuutta ensisijaisena ja noudattaa viranomaisten ohjeistuksia.

Finnair perui lentojaan Israelin tapahtumien seurauksena jo lähipäiviltä 8. lokakuuta antamallaan ilmoituksella. Nyt kaikki Tel Avivin lennot on siis peruttu 30. maaliskuuta 2024 saakka.

Finnair korostaa turvallisuuden olevan aina yhtiön tärkein prioriteetti. Suomalaisyhtiö seuraa tilannetta tarkasti ja noudattaa viranomaisten ohjeistusta. Tällä hetkellä Finnair ei käytä lennoillaan Israelin ilmatilaa.

Myös useat muut lentoyhtiöt ympäri maailmaa ovat keskeyttäneet lentonsa Israeliin. Osa lyhyemmäksi ja osa pidemmäksi aikaa. Nopeat muutokset ovat tuoneet haasteita maasta poistuville, kun kaupallisia lentoja on peruttu merkittävissä määrin.

Ulkoministeriö päivitti Israelia koskevaa matkustustiedotettaan 8. lokakuuta. Sen mukaan viimeaikaisten laajamittaisten raketti-iskujen vuoksi kehotetaan toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista Israeliin, erityisesti maan eteläosaan Gazan raja-alueelle, maan pohjoisosaan Libanonin ja Syyrian raja-alueille sekä noudattamaan erityistä varovaisuutta Länsirannalla.

Lue myös: