Finnair peruu Manner-Kiinan-lentojaan - kotiuttaa asiakkaita 6. helmikuuta asti

Finnair_A350_ldgFinnair on päättänyt koronavirustilanteen vuoksi sopeuttaa Manner-Kiinan liikenneohjelmaansa. Yhtiö peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan aikavälillä 6. – 29. helmikuuta ja lentonsa Guangzhouhun 5.2. – 29.3. Ennen lentojen keskeyttämistä Finnair kuitenkin kotiuttaa asiakkaitaan 6. helmikuuta saakka.

Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan aikavälillä 6. – 29. helmikuuta, jonka lisäksi yhtiö peruu kaksi viikoittaista lentoaan Guangzhouhun 5.2. – 29.3. Jo aiemmin Finnair on perunut lennot Pekingin Daxing-lentoasemalle 5.2. – 29.3. sekä Nanjingin lennot 8.2. – 29.3.  

Lisäksi uusia lentovarauksia ei oteta vastaan Manner-Kiinan-lennoille 31.1. – 29.2. välisenä aikana.

Finnair lentää Manner-Kiinan kohteidensa ja Helsingin välillä edelleen 31.1.-6.2. tuodakseen asiakkaitaan Euroopasta ja Kiinasta kotiin. Yhtiö pyrkii järjestämään asiakkaille, joiden lennot on peruttu, uuden varauksen näille lennoille. 

“Euroopassa ja Kiinassa matkustavien asiakkaidemme pitää voida palata kotiinsa, ja sama koskee henkilöstöämme. Nämä lennot ovat välttämättömiä, sillä vaihtoehtoisia lentoja Euroopan ja Kiinan välillä on nyt kovin vähän”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

”Huomioimme lentojen operoinnissa kaikki terveysviranomaisten ohjeistukset, ja ryhdymme myös erityistoimiin matkustajien ja miehistön terveydestä huolehtimiseksi", jatkaa Schildt

 Finnairilla on tällä talvikaudella normaalisti 35 viikkovuoroa Helsingistä Kiinan kohteisiinnsa eli Hongkongiin, Pekingin Capital-lentoasemalle, Pekingin Daxingin-lentoasemalle, Shanghaihin, Nanjingiin ja Guangzhouhin.  

Finnair seuraa tarkasti koronavirustilannetta ja sen vaikutuksia Finnairin verkostoon, ja käy asiasta tiivistä keskustelua vastuullisten viranomaisten kanssa. Päätökset lentojen aloittamisesta 29. helmikuuta jälkeen tehdään myöhemmin. 

Finnair_A350_LWK Finnair lentää saatavilla olevan tiedon ja viranomaissuositukset huomioiden toistaiseksi normaalisti Hongkongiin. 

Kaikki viranomaisohjeet otetaan huomiooon Finnairin lentojen operoinnissa mukaan lukien Maailman Terveysjärjestön WHO:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeet.  

Vuoden ensimmäinen neljännes ja erityisesti kiinalaisen uudenvuoden jälkeiset viikot ovat tyypillisesti kausiluonteisesti kannattavuudeltaan heikkoja Finnairin Manner-Kiinan-reiteillä. 

Tällä hetkellä Finnair arvioi, että ryhmämatkojen perumisten, lippujen takaisinmaksujen ja lentojen perumisen suora taloudellinen vaikutus on vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä suhteellisen rajallinen myös siinä tapauksessa, että Manner-Kiinan lentoperuutukset jatkuisivat maaliskuun 2020 loppuun asti.  

Finnair päivittää tietoa liikenteen sopeutuksen taloudellisista vaikutuksista seuraavan kerran tulostiedotuksensa yhteydessä 7. helmikuuta 2020. Yhtiö on jo aiemmin joutunut perumaan kevätkaudelta merkittävän määrän lentojaan Dubaihin Iranissa sattuneen matkustajakoneen alasampumisen seurauksena.  

Lue myös: