Finnair peruu merkittävän määrän lentoja Airpro-kiistan lakon ja tukilakkojen seurauksena

Finnair_A319_pushIlmailualan unionin (IAU) ja Palvelutyönantajat Paltan väliseen työehtokiistaan liittyvät lakko- ja tukilakkotoimenpiteet maanantaina 6.3. kello 3.00–9.00 vaikuttavat merkittävästi Finnairin liikenteeseen. Kotimaan- ja ulkomaanlentoja perutaan sunnuntailta ja maanantailta. Finnair ei ole Finavian tytäryhtiötä Airprota koskevassa kiistassa osapuolena.

Finnairin alihankkijoiden toiminta joko pysähtyy tai hidastuu tukilakkojen takia, koska lentoliikenteen tarvitsemia kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai niitä on saatavilla vain hyvin rajallisesti.

IAU:n tukityötaistelutoimiin osallistuvat maanantaina 6. maaliskuuta HUB logistics Aviation Oy, LSG Sky Chefs Finland Oy,  Aviator Finland Oy, Swissport Finland Oy ja RTG Ground Handling Oy.

Finnair viestii peruttujen lentojen asiakkaille suoraan teksti- ja sähköpostiviestein. Asiakkaat, joiden lento jää lentämättä lakon ja tukilakon vuoksi, voivat joko perua matkansa ja saada rahansa takaisin tai siirtää varausta maksutta 20.3. asti.

”Olemme erittäin pahoillamme, että asiakkaamme joutuvat kärsimään lakosta ja sen tukilakoista, etenkin kun emme ole tässä kiistassa osapuolena. On todella ikävää, että heidän matkansa nyt viivästyvät tai peruuntuvat. Toivomme luonnollisesti, että kiistan osapuolet saavuttavat pian ratkaisun ja tilanne selviäisi nopeasti," sanoo Jaakko Schildt, Finnairin operatiivinen johtaja.

Maanantaina 6.3. Finnairin matkustajien kannattaa varautua liikenteen viivästyksiin koko päivän ajan.

Joidenkin lentojen tarjoiluun tulee myös muutoksia lakkotoimien vuoksi: kotimaan lennoilla on vain vesitarjoilu ja Euroopan lennoilla tarjoilussa on vettä ja sämpylöitä. Preorder-aterioiden ja -tuotteiden toimituksissa on suuria vaikeuksia.

Finnair suosittelee käsimatkatavaroiden käyttöä ruumaan menevän matkatavaran sijaan, koska myös matkatavaran käsittelyssä tulee olemaan häiriöitä. Käsimatkatavaran painoon ja kokoon liittyvät rajoitukset ovat kuitenkin voimassa.

Finnair peruu ainakin seuraavat lennot sunnuntaina 5.3. ja maanantaina 6.3. Lisäksi on odotettavissa viivytyksiä maanantain liikenteeseen. Lakon seurauksena Finnairin asiakaspalvelu tullee ruuhkautumaan ja toivoo asiakkailta kärsivällisyyttä.


Perutut lennot 5. ja 6. maaliskuuta

Sunnuntaina 5.3

AY327 Helsinki - Vaasa

AY229 Helsinki – Turku

AY269 Helsinki - Tampere

AY575 Helsinki - Jyväskylä

AY517 Helsinki - Kuopio


Maanantaina 6.3

AY320 Vaasa-Helsinki

AY230 Turku-Helsinki

AY270 Tampere-Helsinki

AY574 Jyväskylä-Helsinki

AY522 Kuopio - Helsinki

AY671 ja AY672 Helsinki – Göteborg - Helsinki

AY211 Helsinki – Kokkola – Tampere – Helsinki

AY503 ja AY504 Helsinki – Kuopio - Helsinki

AY215 Helsinki – Maarianhamina – Turku - Helsinki

AY363 ja AY364 Helsinki – Oulu – Helsinki

Lue myös: