Finnair peruu sunnuntailta 3.2. ainakin 14 lentoa - lumimyräkkä jälleen Helsinki-Vantaalle

KUN_harjakalusto_1_Miikka_HultFinnair arvioi lumisateen ja tuulen rajoittavan lentoliikennettä ja vaikeuttavan muita toimintoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla sunnuntaina 3. helmikuuta. Finnair ilmoitti jo peruvansa ainakin 14 lentoa. Finavian mukaan talvitoimintaan ollaan täysin valmiiita ja kiitoteitä pyritään pitämään auki mahdollisimman paljon.

Finnair odottaa lentojensa viivästyvän lumisateen seurauksena ja liikenteen sujuvoittamiseksi yhtiö kertoo peruneensa seitsemän edestakaista lentoa. Peruutuksia voi tulla tätäkin enemmän.

Finnair informoi matkustajiaan perutuista lennoista tekstiviestein tai sähköpostilla. Matkustajille tarjotaan lennon siirtoa, vaihtoehtoista reititystä tai lipun hinnan palauttamista.

KUN_kitkavaunu_Miikka_HultLentokenttäyhtiö Finavia kertoo puolestaa tekevänsä kaikkensa, jotta kiitotiet saadaan hankalista sääolosuhteista huolimatta pidettyä auki.  Helsinki-Vantaan kunnossapito on täysvalmiudessa ja valmiina huolehtimaan lumenpoistosta.

Kiitoteiden aurauksen lisäksi lentoliikenteelle aiheuttaa viiveitä pidentyvät jäänpoistokäsittelyt. Lumimyräkän aikaan tarvinaan ns. kaksivaiheinen jäänpoistokäsittely, jossa siivet ja korkeusvakaaja ensin puhdistetaan yhdellä nesteellä ja suojataan toisellä. Edellisten lisäksi myös erillinen lentokoneen rungon pesu voi tulla tarpeeseen.


Finnairin 3.2.2019 perutut lennot


    Helsinki-Turku-Helsinki AY225/AY226
    Helsinki-Göteborg-Helsinki AY865/AY866
    Helsinki-Bromma-Helsinki AY835/AY836
    Helsinki-Lontoo-Helsinki AY1335/AY1336
    Helsinki-Kuusamo-Helsinki AY487/AY488
    Helsinki-Oulu-Helsinki AY441/AY442
    Helsinki-Pariisi-Helsinki AY1581/AY1582 (paluulento on maanantaina 4.2.)