Lumisateen odotetaan vaikeuttavan lentoliikennettä 28.1. - Finnair peruu lentoja

lumi_vantaa_1217_1Finnair arvioi lumisateen ja tuulen arvioidaan rajoittavan lentoliikennettä ja vaikeuttavan muita toimintoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla maanantaina 28. tammikuuta. Odotettavissa oleviin viivästyksiin varautuva Finnair perui ennakkoon pääosin Norran operoimia kotimaan ja lähialueiden lentoja.

Peruttujen 20 lennon odotetaan takaavan hieman sujuvampi liikenne Helsinki-Vantaalla. Finnair seuraa tilannetta tarkasti ja lentoja saatetaan perua tätäkin enemmän.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tiistaipäivän aikaan Suomeen saapuu lounaasta alkaen lumipyryalue. Sen myötä esimerkiksi ajokelin odotetaan iltaan mennessä muuttuvan etelässä  erittäin huonoksi. Ilmailuennusteiden mukaan Helsinki-Vantaalla on luvassa navakkaa ja puuskittais idän puoleista tuulta sekä heikkoa lumisadetta. Näkyvyys putoaa myös alle kahden kilometrin.

IMG_20171212_145241Viiveitä aiheuttaa mm. asematasolle kertyvä lumi, joka hidastaa maapalvelun toimintaa. Myös jäänpoistopaikat todennäköisesti ruuhkautuvat.

Edellisten lisäksi puuskainen tuuli ja lumisade voivat aiheuttaa rajoituksia kiitoteiden käytössä. Finavia kunnostapito saattaa heikoissa olosuhteissa kyetä pitämään kerrallaan auki vain yhden kiitotien.

Viiveitä tullee esiintymään nyt perutuista lennoista huolimatta.

Finnair ilmoittaa lentojen muutoksista asiakkailleen tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla.  Matkaa on mahdollista siirtää jopa seitsemällä päivällä, lentää vaihtoehtoisella reitityksellä tai saada takaisin maksun lipun hinnasta.

Muiden lentojen matkustajia Finnair  tulemaan lentokentälle ajoissa ja ottamaan mukaan vain välttämättömimmän matkatavaran. Käytännössä se pyytänee matkustajia ottamaan ainoastaan käsimatkatavarat, sillä laukkuen käsittely on sääolosuhteiden takia hidasta. Muutoin lentoyhtiö pyytää talvikaudella matkatavarat ruumaan, sillä matkustamot ovat erityisesti talvikaudella täynnä laukkuja ja paksuja talvitakkeja.

 Finnairin osaomistusyhtiö Norrassa on parhaillaan käynnissä myös työtaistelutoimet, jotka voivat omalta osaltaan vaikuttaa lentojen sujuvuuteen. Finnair on vuokrannut ulkopuolista kalustoa hoitamaan osaa lennoista.


Maanantailta 28.1. perutut lennot

    Helsinki-Bromma-Helsinki AY833/AY834
    Helsinki-Riika-Helsinki AY1073/AY1074
    Helsinki-Turku-Helsinki AY223/AY224
    Helsinki-Bromma-Helsinki AY845/AY846
    Helsinki-Uumaja-Helsinki AY887/AY888
    Helsinki-Brysseli-Helsinki AY1543/AY1544
    Helsinki-Turku-Helsinki AY225/AY226
    Helsinki-Jyväskylä-Helsinki AY285/AY286
    Helsinki-Tallinna-Helsinki AY1027/AY1028
    Helsinki-Bromma-Helsinki AY839/840