Finnair tuo Alipay-maksamisen lennoilleen kuukauden koekäyttöjaksolle

FinnairA350tailFinnair tarjoaa ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa mahdollisuuden kiinalaisten asiakkaiden suosimaan Alipay-maksamiseen ja testaa maksutapaa Shanghain-lennoillaan 27. tammikuuta. Alipay-maksamista testataan kuukauden ajan, ja päätökset mahdollisesta laajentamisesta Finnairin muille Kiinan-lennoille tehdään tämän jälkeen

Finnairin ja Alipayn suomalaisen yhteistyökumppanin ePassin yhteistyö mahdollistaa Alipay-maksamisen lennoilla myytävien tax free -tuotteiden ja lisäpalvelujen lisäksi myös Finnairin non-Schengen loungessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

"Uusien digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen on tärkeä osa kasvustrategiamme toteuttamista ja Alipay-maksaminen on oiva esimerkki sitoutumisestamme asiakaskokemuksen kehittämiseen," sanoo Finnairin Chief Digital Officer Katri Harra-Salonen.

"Matkustajamäärät kasvavat koko ajan Aasian ja Pohjois-Euroopan välillä, ja samalla tarve kiinalaisille tuttuun ja turvalliseen online-maksuvaihtoehtoon kasvaa. Yhteistyömme Alipayn ja ePassin kanssa vastaa tähän tarpeeseen."

"Tutut maksamistavat ovat tärkeä osa matkustuskokemusta. Suomessa Alipay käy tällä hetkellä yli sadassa toimipisteessä, ja tavoitteemme on laajentaa lukumäärää noin tuhanteen kevään 2017 aikana", sanoo Risto Virkkala, toimitusjohtaja, ePassi Payments Oy.

Alipay on käyttäjämäärältään maailman suurin online-maksukanava, ja osa Alibaba-konsernin sidosyritystä. Alipaylla on 450 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja sitä käyttää jopa 60 % kiinalaisista matkailijoista.

Myös osa Helsinki-Vantaan lentoaseman palveluntarjoajista tarjoaa tämän Kiinan tunnetuimman maksutavan asiakkailleen.

Alipayn lisäksi Finnair on tulossa mukaan Alibaba-kauppapaikkaan ensimmäisenä ei-kiinalaisena lentoyhtiönä.

Finnairin Helsingin ja Shanghain väliset lennot operoidaan langattomalla yhteydellä varustetuilla Airbus A350-900 -koneilla. Finnairin koko laajarunkolaivasto saa langattoman yhteyden keväällä 2017. Nyt yhteys on tarjolla A350-900-koneiden lisäksi jo kolmessa Airbus A330-300 -koneessa.

Lue myös artikkeli:
Finnairin Pekka Vauramo: nyt fokuksessa myynti ja kannattava kasvu

Lue myös: