Finnair varautuu mahdolliseen maapalveluiden tukilakkoon

Fin_tail_1Finnair valmistautuu mahdolliseen IAU:n tukilakkoon ja tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta siirtää lentojaan. Ilmailualan Unioni on jättänyt varoituksen Finnairiin ja Finnairin alihankkijoihin kohdistuvasta tukilakosta. Kiistan taustalla ovat Airpro Oy:ssä noudatettavat työehdot.<--break- />

Finnairilla ole mitään tekemistä kyseisen työehtokiistan kanssa. Tukilakon on ilmoitettu tapahtuvan 7. ja 8. toukokuuta klo 6 -18.

Toteutuessaan tällä tukilakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Finnairin liikenteeseen, sillä se pysäyttäisi käytännössä matkatavarapalvelut ja koneiden lähtemiseen liittyvät palvelut useiksi tunneiksi ruuhkaisimpaan aikaan kahtena päivänä ja sotkisi siten useiden tuhansien asiakkaiden matkasuunnitelmat. Tukilakko hidastaisi myös asiakaspalvelua Helsinki-Vantaan kentällä.

"Olemme pettyneitä siihen, että asiakkaisiimme kohdistuu vahingollisia toimia, vaikka kiistan kohteena oleva asia ei mitenkään liity Finnairiin eikä Finnair ole kiistassa osapuolena", sanoo operatiivinen johtaja Ville Iho.

"Olemme aloittaneet valmistelut, joiden tavoitteena on minimoida mahdollisesta tukilakosta asiakkaillemme aiheutuva haitta. Tilanne on ikävä, sillä toteutuessaan lakko vaikuttaisi kymmenien tuhansien ihmisten matkasuunnitelmiin."

Finnair tarjoaa asiakkaille, joilla on varaus lennoille 7.5.-8.5.2015, mahdollisuutta siirtää lentoaan toiseen ajankohtaan ja näin välttää matkustaminen mahdollisina lakkopäivinä.

Jos lakko näyttää toteutuvan, Finnair joutuu perumaan suuren osan lennoistaan kyseisinä päivinä, jotta vältetään tilanne, jossa tuhannet ihmiset jäävät jumiin Helsinki-Vantaalle, kun koneet eivät pääse lähtemään eikä niihin saada matkatavaroita.

 Finnair tarjoaa mahdollisuuden siirtää lakkopäiville osuvia lentoja maksuttaosoitteesta http://www.finnair.fi/info löytyvän ohjeen mukaisesti. Yhtiö muistuttaa myös matkapuhelinnumeron ja muiden yhteystietojen pitämistä ajan tasalla matkavarauksissa.

Päätökset lentojen peruutuksista tehdään ensi viikon alussa, ja Finnair viestii peruutuksista suoraan asiakkaille sekä myös Twitterissä ja nettisivuillaan http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist