Finnair viiteen tähteen APEX lentoyhtiöarvioinneissa - viiden tähden listalla vain 24 yhtiötä

Finnair_Marimekko_tail_LTO_1Finnair on saanut viiden tähden eli Five Star Global Airline -statuksen APEXin (Airline Passenger Experience Association) lentoyhtiöarvioinnissa. APEXin kaikkiaan 470 lentoyhtiötä käsittävässä arvioinnissa viiteen tähteen ylsi vain 24 lentoyhtiötä. Finnair pääsi tähän joukkoon nyt ensimmäistä kertaa APEX-arvioinnin historiassa.

APEXin julkaisema 2019 Global Airline arviointi perustuu lentoyhtiöiden matkustajien antamiin arvioihin ja palautteeseen. APEXin arvioinnissa oli mukana 470 lentoyhtiötä, joista vain 9 % sai viisi tähteä.

Muut maailmanlaajuisten lentoyhtiöiden kategorian viiden tähden lentoyhtiöt olivat Aeroflot, Air Canada, Air New Zealand, All Nippon Airways, American Airlines, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Cathay Pacific, China Airlines, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Garuda Indonesia, Japan Airlines, Korean Airlines, LATAM Airlines, Lufthansa, Qantas, Singapore Airlines, Swiss Airlines, Turkish Airlines ja Virgin Atlantic.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Finnair saa viiden tähden statuksen APEX:in arvioinnissa. Edellisvuonna Finnair sai neljä tähteä, mihin ylsi tuolloin vain 15 % arvioiduista lentoyhtiöistä.

Muista lähialueen toimijoista SAS ylsi neljään tähteen samassa luokassa maailmanlaajuisten lentoyhtiöiden kategoriassa Finnairin kanssa. Norwegian sai neljä tähteä halpalentoyhtiöluokassa.

“Olemme iloisia ja ylpeitä tästä tunnustuksesta asiakkailtamme,” sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

“Asiakastyytyväisyys tehdään joka päivä, jokaisessa asiakaskohtaamisessa lennolla, kentällä, puhelimessa ja digikanavissamme. Olemme panostaneet paljon henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, ja tuoneet useita uudistuksia asiakaskokemuksemme viimeisen vuoden aikana. On hienoa nähdä, että asiakkaat arvostavat tätä", jatkaa Karhu.

Finnair on viimeisen vuoden aikana muun muassa uudistanut business luokan –palvelukonseptinsa ja uudistanut ruokatarjontaansa huippukokkien kanssa. Parhaillaan Finnair tuo markkinoiden nopeinta internet-yhteyttä Euroopan liikenteen Airbus-laivastoonsa. Finnair on myös uudistanut digitaalisia alustojaan, ja Finnairin mobiilisovellusta on ladattu jo yli miljoona kertaa.

Päivitys 17.52: korjattu viiden tähden yhtiöiden määräksi 25->24.